Primer vprašanja /hudo konkretnega/ in odgovora za katerega je župan potreboval - verjeli ali ne - PET CELIH DELOVNIH DNI ALI OD 30.5.2024 DO 7.6.2024. DA NE BO POMOTE: ZAKON MU NALAGA ODGOVOR V NAJKASNEJE SEDMIH DNEH OD PREJETIH VPRAŠANJ, KI SMO JIH POSLALI 30.5.2024

Tole naj bi bil odgovor na vprašanja zgoraj - vam je vse jasno????

Potem smo na občino poslali naslednja vprašanja, ki se nanašajo na mnenje našega bralca. KER SMO BILI KOREKTNI, SMO NJEGOVA STALIŠČA POSREDOVALI MOK, TEKST OBJAVE PA Z NIČEMER NI PREJUDICIRAL, DA IMA BRALEC PRAV:

Mestni uradniki so prejeli naša vprašanja 30.5.2024....ODGOVORILI PA SO NAM V ŠESTIH /6/ DELOVNIH DNEH V PETEK - TEKST NA TRMI PA JE BIL OBJAVLJEN 3.JUNIJA.

Nesporno smo ob objavi 3. junija zapisali, da bomo prejete odgovore takoj objavili. A MATJAŽ RAKOVEC ALI KDORKOLI DRUG ŠE NI UREDNIK TRME, ŠE MANJ LAHKO DIKTIRA ROK ZA OBJAVO. PRIMERJAVA: ONI SO ZA ODGOVORE POTREBOVALI 6 DELOVNIH DNI, MI PA SMO PO DVEH DELOVNIH DNEH (VMES JE BIL VIKEND) OD NJIHOVEGA ODGOVORA PREJELI ZAHTEVEK ZA OBJAVO POPRAVKA /V PETEK PREJELI ODGOVOR, V TOREK ŽE ZAHTEVO ZA POPRAVEK...V BISTVU 1 DELOVNI DAN/

Popravek in prikaz nasprotnih dejstev je poslala tale uradnica. Ki nam je na javnem dogodku v stavbi MO Kranj med njenim delovnim časom pokazala - svoj pravi obraz? Ali svojo boljšo plat? Ne glede na vse, smo popravek v zakonitem roku objavili. Torej: PET ZAPOSLENIH V PRISTOJEM ODDELKU KABINETA, KI GA VODI KATJA ŠTRUC JE ODGOVOR TRMI (PRILAGAMO SPODAJ) PISALO 6 DNI, POPRAVEK PA SO POSLALI PO DEJANSKO ENEM DELOVNEM DNEVU ? IN V NJEM ZAPISALI, DA GA NISMO OBJAVILI TAKOJ....?! KOT, DA ONI DOLOČAJO KAJ JE TAKOJ....MORDA NA OBČINI, NA TRMA.SI NE.

To so dejstva. Ne v opravičilo, samo v pojasnilo še tole: ves vikend smo pripravljali ekskluzivno zgodbo o umoru v Stražišču, ki je dobila prvo objavo v nedeljo, 9.6. in nadaljevanje v torek, 11.6. epilog pa skozi ves teden. ZAKONNAM NALAGA OBJAVO POPRAVKA V 48 URAH OD PREJEMA IN TO SMO STORILI. KER PA JE TUDI KDO OD BRALCEV MORDA PODVOMIL O NAŠEM RAVNANJU IPD., ZDAJ OBJAVLJAMO CELOTNO ZGODBO. PONAVLJAMO:

1.

Od februarja 2024 "najslabši župan mestnih občin Slovenije za leto 2024" (vir: anketa Ninamedia) našemu mediju ne pošilja uradnih sporočli o dogodkih (vabila na dogodke, poročila o dogodkih ipd.). DRUGI MEDIJI IN NOVINARJI TO PREJEMAJO IN POTEM PREPOŠLJEJO NAM - UČINEK ? SEVEDA PA JE TO ZNAK PRITISKA OBLASTI, POLITIKE IN URADNIKOV NA NAŠ MEDIJ IN MIRANA ŠUBICA KOT NOVINARJA.

2.

7.9.2023 je Klemen Malovrh osebno kot uradnik /direktor javnega zavoda/ preprečil poročanje Trma.si in Miranu Šubicu z dogodka, ki smo ga plačali davkoplačevalci MOK, župan Kranja pa je to dejanje potrdil kot ustrezno v pisnem mnenju pooblaščenki za dostop do informacij javnega značaja kasneje v letu 2023. ZA VSE TO IMAMO PISNE DOKAZE IPD.

Politični pritisk se stopnjuje. Na vse načine, z vsemi sredstvi. A NIKDAR NE BO MATJAŽ RAKOVEC ODREJAL OBJAV NA TRMA.SI. NE BOMO SE UKLONILI.