1.dejanje, jesen 2019: v časopisu Gorenjski glas, priloga Kranjske novice, objavi stranka Več za Kranj (navedeni kot naročniki) pamflet o novinarju Miranu Šubicu, samostojnemu podjetniku. Oglas politično in osebno skuša diskreditirati sodelovanje z MO Kranj. Oglas mora kasneje urednica in direktorica GG Marija Volčjak umakniti, ker Miran Šubic zmaga na razsodišču oglaševalske zbornice, ki proglasi oglas za neskladen z s pravili oglaševanja ipd.

2.dejanje, pomlad 2020: obstaja utemeljen sum, da je oglas plačala svetniška skupina za stranko Več za Kranj kar je najmanj sporno, zelo verjetno nezakonito, vsekakor pa neskladno z veljavnim odlokom. Bistvo: svetniška skupina Trilar&Vehovec&Piškur je morda zagrešila celo kaznivo dejanje zlorabe sredstev svetniške skupine oziroma proračuna.

3.DEJANJE: ZADEVO JE TREBA RAZČISTITI IN TO MORA STORITI MO KRANJ KOT SKRBNIK JAVNEGA DENARJA, ŽUPAN KOT UPRAVLJALEC PRORAČUNA. KAJTI PREPROSTO TO ZVENI TAKOLE: JAZ SEM KOT OBČAN IN DAVKOPLAČEVALEC PRISPEVAL DENAR V PRORAČUN ZA TO, DA ME PLJUVA NEKDO, KI TA DENAR ZLORABLJA ZA SVOJE POLITIČNE CILJE. OZIROMA: DENAR, KI BI MORAL BITI PORABLJEN ZA DELO SVETNIŠKE SKUPINE, JE TROJICA SVETNIKOV PORABILA ZA POLITIČNI OBRAČUN Z OBČANOM, KI JIM GA JE PLAČAL KOT VSI, KI PRISPEVAMO V KRANJSKI PRORAČUN.

PS/ Če se je to zgodilo, je to sprevrženost politike za osebne obračune....