20 000 klikov smo zabeležili ob obravnavi "uzurpacije javnega prostora" kot si to zamišlja naša oblast. Katja Štruc, vodja kabineta župana, nam je napisala tole:

"Poseben javni/zasebni prostor" je kajpak v lasti vseh nas =občine= države! Tole je povzetek državnih kart območja kjer je 7.9.2023 KRANJSKA OBLAST Z VARNOSTNIKOM ZAPRLA JAVEN PROSTOR, NI PA PRIJAVILA JAVNE PRIREDITVE = TOREJ JE ŠLO ZA ZASEBNI DOGODEK, KI NI "BIL ODPRT ZA SPLOŠNO JAVNOST" IN TO NI "SPLOŠNO UPORABLJEN JAVNI PROSTOR" (VSE NAVEDBE SO IZ TEKSTA MO KRANJ TRMI.SI).

Insajderska informacija je iz kroga tistih, ki so javni zavod in organizirajo "zasebne požrtije", ki so plačane z javnmi denarjem, a nanje javnost (vsaj en novinar...) ne sme oziroma mu je poročanje onemogočeno fizično!? VSAKA PRIREDITEV KJER SE PRODAJAJO VSTOPNICE, JE JAVNA - je vsebina sporočila, ki smo ga prejeli. Opomba: razen tiste, za katero občinski vrh od župana do direktorja javnega zavoda trdi, da je - NE VEMO KAJ? ZASEBNA?

Po tej logiki sklepamo, da je v državi Sloveniji in občini Kranj MOGOČE TROŠITI JAVNI DENAR ZA DOGODKE, KI SO ORGANIZIRANI ZA POLITIČNO OBLAST IN TISTE, KI SPONZORIRAJO DOGODEK? Posebno poglavje pa je seveda "izobčenje" novinarja, ki ni všečen direktorju (dokazano), županu ipd. tistim, ki tam jedo....in pijejo...in se zabavajo NA RAČUN DAVKOPLAČEVALCEV kar lahko dokažemo in dokazujemo vedno!

Šefica kabineta župana Rakovca javno zapiše, da občinski in od nas plačan zavod in njegov direktor "nista dolžna omogočiti udeležbo na dogodku kateremukoli novinarju"????? KAJ TAKEGA PA V SVOBODNI USTAVNI REPUBLIKI ŠE NE: OBČINSKA OBLAST JE NAMREČ ONEMOGOČILA POROČANJE, NE UDELEŽBE. NOVINAR TJA NISEM ŠEL JEST, KER SO BILE VSTOPNICE RAZPRODANE (URADNA STRAN ZAVODA NA DAN PRIREDITVE OZIROMA JE TAKO ZAPISAL PRODAJALEC VSTOPNIC) IN SEM ŽELEL POROČATI = OPRAVITI NOVINARSKO DELO! Če bi kaj takega storil npr. predsednik vlade ali župan slovenske prestolnice ali šef opozicije, bi vsi mediji skočili pokonci - a je šlo le za "lokalnega trmatorja", ki tega ni vreden?

Sramota za Kranj, sramota za politiko v Kranju, sramota za vse nas! Kršena mi je bila ustavna pravica, sem prepričan in država naj o tem in še čem odloči in ne - Katja Štruc ali Klemen Malovrh ali kdorkoli...

Miran Šubic, ki opozarjam na problem, ki ima razsežnosti, ki jih ni vredno Prešernovo mesto in - na primer - ne vi, ne jaz, ne nihče ni smel v času obratovanja v kavarno, ki je v lasti MO Kranj in jo je elita zaprla zase....

Ko so imeli zasebno elitno požrtijo, je bil četrtek od 17. ure dalje, javnosti pa o "zapori" niso obvestili...Torej?