12.6.2023 smo začeli z zgodbo in kmalu dobili prvi odgovor: ministričina parcela ne bo postala zazidljiva kot je predlagala pri sprejemu sprememb prostorskih aktov (že drugič po 2010), ker so njeno pobudo izločili varuhi dediščine oziroma ministrstvo za kulturo. A vmes je ministrica za infrastrukturo posrbela za svojo infrastrukturo.

28.6.2023 smo zabeležili, kako si je napeljala vodovod, elektriko in začeli iskati dokumente o plačilih. Takrat smo dobili potrditev, da komunalnega prispevka za vodo ni plačala oziroma niti zahtevala odmere kot bi to morala storiti.

29.6.2023 nam je Komunala Kranj zatrdila, da so priključek za vodo izvedli na osnovi legalizacije objekta kjer potrebno plačati poseben komunalni prispevek in to v maju. Istega dne je bil ob objavi na Trma.si zapadli račun (teden dni prepozno) plačan račun za dela, ki jih je s tem imela Komunala.

30.6.2023 je MO Kranj odredila plačilo prispevka, ki ga navadni državljani moramo plačati preden se Komunala ipd. sploh zgane! In 3.7.2023 je Alenka Bratušek prispevek plačala in nam odgovorila, da je vse poravnala, da je vse zakonito.....

Zavajanje javnosti je popolno, a kršitev zakona o urejanju prostora ostaja. Ko je ministrica "za nazaj" plačala svoje račune (priključek pa ima od maja 2023) in POPOLNOMA PRITRDILA VSEM NAVEDBAM IN DOKUMENTOM, KI SMO JIH PRIDOBILI DO ZDAJ, OSTAJA ODPRTO ŠE MARISKAJ:

*NI POJASNILA, KAKO JE BILA KOT MINISTRICA INPREDSEDNICA VLADE RS DEJANSKO LASTNICA ČRNE /NELEGALNE/ GRADNJE, KI JO JE LEGALIZIRALA DEJANSKO V ZAČETKU 2023.....

*NI POJASNILA, ALI SE JI NJENA RAVNANJA ZDIJO USTREZNA IN ALI BO ODSTOPILA, ČE SE IZKAŽE, DA JE KRŠILA ZAKONE RS ? NESPORNO DEJSTVO JE, DA JE KRŠILA 237.ČLEN ZAKONA O UREJANJU PROSTORA

Vse naše zapise smo podkrepili z dejstvi in dokumenti. Niti en zapis ni bil demantiran. Niti en dokument ni bil ovržen kot neverodostojen. Če poenostavimo: do danes ni Alenka Bratušek za svoj vodovodni priključek ravnala po zakonu in terjala odmero prispevka za plačilo, ki pa ga je opravila 3.7.2023 - ampak potem, ko je "po uradni dolžnosti" ukrepala MO Kranj. ZAKAJ JE ALENKA BRATUŠEK TO ODMERO PLAČALA, ČE NAJ BI VSE DAJATVE IPD. PLAČALA ŽE PREJ? IN ZAKAJ JE REAGIRALA ŠELE, KO SMO JO - OPROSTITE PRIMERJAVI - NAŠLI S PRSTI V MARMELADI? IN ZAKAJ MO KRANJ NI SPROŽILA POSTOPKA KRŠITVE ZAKONODAJE AMPAK JE RAJE "PO URADNI DOLŽNOSTI" REŠEVALA POČETJE MINISTRICE?