Prijatelju (?) Igorju v - spomin!

Ko si se počil v čudnem stanju s službenim avtom, ki smo ti ga mi plačevali, si obljubil tole (ponavljamo): potem pa - kot je to običajno - utihnil.

Kdo torej laže in zavaja in obljublja nekaj, česar potem ni zmožen? Kdo je torej verodostojen politik in kdo neverodostojen novinar? Kdaj bo torej bodoči državni svetnik "razgrnil vsa dejstva" in komu in o čem?

Ko boš kjerkoli našel izpod mojega peresa zapisano enačenje obtožbe in obsodbe, bom od tistega dne naprej jedel vsak dan na svoj stroške "tavče gravče" in če tebe povabil! Prav tako bom vsak dan pojedel kranjsko klobaso na svoj strošek in še tebe bom povabil, če mi boš javno pojasnil, ali je politično etično kandidirati za visoke politične funkcije, če si pravnomočno obtožen politik. Možno je, mogoče je, celo zmagaš lahko ipd. itd. (to je pač demokracija), nikdar pa ne bom verjel, sprejel ali celo podprl, da je to etično ravnanje politika. Ponavljam: dokler te vsak mesec plačujem iz mojega upokojenskega žepa, to lahko zapišem. Če bi bil ti ali kdorkoli "navaden občan/ka"brez politične vloge in funkcije in stolčka, bi bil kot novinar jaz tiho. Ker so to zasebne stvari in jih pri nas urejajo (tudi za politike) preko pravne države - sodišča. Ker pa naj bi bil ti javni delavec, plačan z javnim denarjem, sem se in se bom oglasil.

Ti in tvoji politični ipd. prijatelji, sodelavci ste jedli in pili za moj denar. Dokazano. Svetniško skupino si vodil ti. Ali pa se tvoj svetniški prijatelj in politični sodrug Milan grdo laže? To bosta uredila sama kot ste zapravljali javni denar v lokalu v Stražišču. Nikdar nisem zapisal, da je kaj narobe ipd. - moja napoved pa je je uresničila takole. Kdo torej laže, izkrivlja, blefira ipd.

Zdaj pa še o tvojih mokrih sanjah (pa niso samo tvoje....): le kdo plačuje Trma. si, mene kot urednika ipd.? Kajpak: župan. Ker me je najela MO Kranj in pošteno plačala moje storitve (sleherni cent javnega denarja javno prikazan, pokazan, pojasnjen) in ne mestni svet, ne kak drug organ ni našel napake pri pogodbi? Ne, ker z županom spijem kavo. Pa sem jo s tabo večkrat kot z njim!? ČE KDORKOLI NA TEM SVETU NAJDE EN SAM CENT JAVNEGA ALI SKRITEGA PLAČILA TRMI, MENI ZA KARKOLI KJERKOLI KADARKOLI, BOM, DRAGI IGOR, OB TVOJI IZVOLITVI TA ŽUPANA KRANJA VSAKIČ PRIŠEL ODPRET VRATA OBČINSKE STAVBE. DA MORDA NE BOŠ IZVOLJEN? KDO VE, TUDI DRŽAVNI SVETNIK NE BI SMEL NIKDAR BITI - A BOŠ, KAJNE?

Tole niso odgovori ali kaj temu podobnega - tole so pa dejstva. Kruta ali ne, taka so. Kot je dejstvo tole /iz leta 2020...kar pa ni tako dolgo, kajne?/

Toliko o načelnosti, spoštovani bodoči državni svetnik in morda kranjski župan! Napovedi o tem, kaj vse mi boš povzročil ali mi storil, pri meni ne vžgejo preveč: nekoč so me skušali utišati z ognjem, stregli po življenju moji družini. Ni bilo prijetno, še manj lahko.

Kje je tvoje temeljno navzkrižje s samim seboj (mene sploh ne štejem) ? DA IMAŠ RAD PRIVILEGIJE OBLASTI, NE RAZUMEŠ PA POLITIČNE ETIKE IN MORALE...IN ZATO NEPRESTANO SKUŠAŠ ZADEVE, KI TO ZADEVAJO, JEMATI KOT KAK OSEBNI SPOR IPD. NE, GRE ZA SPOR POLITIKA Z OSNOVNIMI NORMAMI.

UPAM, DA NE BOŠ ZMAGAL V TEM SPORU. KER BO TO SLABO ZA KRANJ.

KAVICO PA PLAČAM JAZ! KI NIKDAR NE MEŠAM "SLUŽBE IN DRUŽBE" IN JE LAHKO TUDI SLAB POLITIK MOJ DOBER ALI VSAJ MANJ SLAB PRIJATELJ...

Miran Šubic, osebno in kot Trma.si