V preteklih dneh smo JAVNA VPRAŠANJA zastavili ministrici Alenki Bratušek, stranki Svoboda, vladi RS. Zadevajo sume spornih ravnanj in kot podlago za to smo objavili DOKUMENTE IN URADNE IZJAVE. Ne prejudiciramo ničesar, a nekatera dejstva so nam potrdile ustanove:

*Bratuškova je bila v času svojih najpomembnejših funkcij lastnica spornega objekta, "črne gradnje". Ko je zopet postala ministrica, je objekt legalizirala po zakonu - v 4 mesecih.

*Bratuškova do 28.5.2023 ni plačala zapadlega računa Kom unali Kranj, ki ji je maja 2023 priključila vodovod do zasebne, še vedno kmetijske parcele. Pojasnilo podjetja, da je bila podlaga legalizacija objekta ministrice, je neustrezno.

*Bratuškova po izkazih MO Kranj ni plačala komunalnega prispevka v proračun kar je predpogoj za vsak priključek. Zanj v svoji vlogi sploh ni zaprosila, a si je vodovod dala napeljati na nam dejansko neznan način.

ZDAJ NAŠE NAVEDBE CITIRAJO MEDIJI, KI TEJ VLADI NISO NAKLONJENI, OSTALI PA MOLČIJO. KO SMO PISALI O SPORNEM DOPUSTU TAKRATNEGA PREDSEDNIKA VLADE V DRŽAVNI VILI, O JANŠI SEVEDA "NJEGOVI" NISO NIČESAR POVZELI. TO JE REALNO STANJE ŽURNALIZMA V SLOVENIJI DANES: ČE JE NAŠ, JE EN KRITERIJ - ČE JE NJIHOV, JE PA DRUG.

PS

Kot novinar javno izjavljam, da nisem ne objektiven in ne nepristranski. A o meni kot novinarju pričajo moje objave. Z njimi si vsak lahko ustvari sliko o mojem delu in ga presoja. Ponavljam: ne pišem - razen res izjemoma - o tujih denarnicah in tujih spalnicah ipd. Če pa se pojavi javni denar in javne ustanove, objavim kar zvem. TEMA O POČETJU MINISTRICE SI ZASLUŽI DOSTOJEN KONEC - TOLE SMO JI POSLALI KONEC PREJŠNJEGA TEDNA.