Marija Volčjak je urednica, direktorica in največja posamična lastnica (z družino...) Gorenjskega glasa kjer vlada že preko dveh desetletij dolgo. Do zdaj smo uspeli, da je morala umakniti tekst Več za Kranj, ki ga je pred leti objavila kot "pljuvalnik" po Miranu Šubicu. A to je le drobec odzivov, ZADNJEGA SMO POSLALI PRED DNEVI NA "ČLANEK NOVINARJA KLEMENA MALOVRHA", ki je objavil svoje videnje sreče ob dogodku kjer je preprečil poročanje drugemu novinarju. /tekst, ki je bil zavrnjen, objavljamo spodaj/. Marija Volčjak nam je napisala tole:

Samo v septembru je prejela iz naših žepov 7 000 evrov. To je cena Kranjskih novic. V tem istem plačanem glasilu MO Kranj je Klemen Malovrh kot uradnik na ena način kot - novinarji. Res je poleg slika in podpis, ki ga opredeljuje kot uradnika...avtorstvo pa je podpisano kot pri vseh novinarjih, ki pišejo Kranjske novice!

Je uradnik plačan za napisano kot novinar ali to sodi v njegovo plačo uradnika? Ne vemo, vemo pa, da je to lahko zloraba bralcev, ki pa - nesporno - plačujejo tole.

In kje je zapisano, da so Kranjske novice plačane iz vašega žepa? Takole pa gospa Marija opredeljuje plačano glasilo ....? Etično? Bralec pojma nima, da gre za plačane vsebine, ki so predstavljene kot "novinarski prispevki".... A pri tem je župan izjema, ker jasno opredeli svoje avtorstvo....

Tole pa ni smelo biti objavljeno po odločitvi Marije Volčjak. Prispevek uradnika, ki je podpisan kot novinar je kajpak poseben dosežek, mi pa prisegamo na tegale....DNEVNO BERE TRMA.SI NA TISOČE BRALCEV....