Policijski inšpektor Bojan Kos je predstavnik PU Kranj za stike z javnostjo. Zato smo ga ob prejetih in preverjenih informacijah o pritiskih na učitelje ipd. ob ukrepih vlade, vprašali tole:

Sledil je odgovor, ki je za nas bil res samo "odgovor" in ni ustrezen vprašanjem. O tem smo Bojana Kosa opozorili. URADNI ODGOVOR PA SMO VZELI KOT OSNOVO ZA NAŠO OBJAVO, KI JE POD NJIM.

Objavljeno danes v rubriki Marica (klikni na to rubriko) in potem smo opozorili gospoda Kosa na kakovoost njegovega odgovora.

IN GOSPOD KOS JE POTEM POSLAL DRUGI ODGOVOR. NOV ODGOVOR. KI JE DEJANSKO ODGOVOR KOT SMO GA PRIČAKOVALI ŽE NA PRVA VPRAŠANJA. ZAJELI SMO GA V TEKSTU O REAKCIJI ŽUPANA KRANJA. TODA BOJAN KOS JE POSLAL - DEMANTI...TAKLE!

Zakaj je naša ocena za tak demanti - cvek!?

1.

Ob našem stališču do uradnega odgovora nismo postavili nobenh vprašanj. Pa je Bojan Kos nekaj poslal. Je bil to demanti prvega odgovora, dopolnilo prvega odgovora ali "prosti spis" ? Ne vemo, a smo dobrohotno upoštevali ob izjavi župana.

2.

Bojan Kos nam je poslal demanti (če ga tako vzamemo), ki ni vzdržen. Čeprav je lepo citiral naslov kjer je beseda "skriva" v navednicah, kasneje piše drugače in demantira skrivanje brez navednic. To pa seveda povsem spremeni smisel....zakaj si je privoščil tako manipulacijo, je njegova stvar.

3.

Števnik "nič" je uporabil za odgovor o tem, s koliko šol je policija sprejela...Z "nobene" bi bil slovnično in smiselno odgovor, ki bi ga razumeli. Nič? Kaj to pomeni, je jasno inšpektorju...

4.

In kje je v demantiju oziroma drugem odgovoru sploh kaj o tistem kayr je bil vprašan na koncu? Napišimo mu v njegovem slogu: to ni nič! Mi smo ga spraševali po konkretni stranki, on pa nam je po policijsko (naš termin za odgovor kjer si vprašan eno, napišeš pa tretje) poslal odgovor....

TOREJ, GOSPOD KOS?