Srečo Barbič je presenetil: "Gospod Šubic, midva sva pa nogomet skupaj igrala....vi ste bili še na Primskovem, jaz pa v Triglavu!" je v uvodu na klic Trme rekel kranjski poslovnež (sedež podjetja je v Škofji Loki), ki bo OČITNO KANDIDAT GIBANJA SVOBODA ZA ŽUPANA KRANJA!

1.

"Res je, privolil sem v kandidaturo in bom kandidiral. A za to je potrebno še potrditi listo in vse nas kar bo stranka opravila ta konec tedna. Če bo torej vse po sedanjem predlogu, bom kandidiral za župana!"

2.

"Vsekakor bom vse razloge in izhodišča in stališča predstavil ob uradni kandidaturi. Si pa želim sodelovanja in, če bom postal župan čim več dobrega storiti za Kranj!"

3.

"Jasno je vstop v politiko vedno izziv. Do zdaj v politiki nisem bil aktiven, a življenje prinaša novosti!"

TOLIKO JE V PRVEM POGOVORU ZA JAVNOST POVEDAL NESPORNO UPOŠTEVANJA VREDEN KANDIDAT VODILNE PARLAMENTARNE IN VLADNE STRANKE. Z NJIM BITKA ZA ŽUPANSKI STOL V KRANJU DOBIVA NOVO POGLAVJE OZIROMA BOLJ DRAMATIČEN OKVIR. ANKETE (PA JIM VERJELI ALI NE...) SO DO ZDAJ KAZALE PREPRIČLJIVO ZMAGO RAKOVCA, A TUDI DOBER REZULTAT SVOBODE GLEDE ŠTEVILA SVETNIKOV. LAHKO BARBIČ V ŠPORTNI TEKMI PORAZI NA RAČUN STRANKE DOSEDANJEGA ŽUPANA PA BO POKAZAL ČAS. NEKAJ JE OBEMA TREBA PRIZNATI: NE IZOGIBATA SE MEDIJEM....IN TAKO JE TRMA.SI EDINA IN PRVA ODKRILA, KDO BO ADUT GOLOBOVIH NA VOLITVAH V KRANJU. MIMOGREDE: VELIKO SE JIH JE DRENJALO, VELIKO SE JE POČUTILO (NE)IZBRANIH, ZDAJ JE VSE BOLJ ALI MANJ JASNO.....

Miran Šubic, ki je vedno dobro obveščen....kar dokazujemo tudi zdaj!