Primer: NEKDO VPRAŠA MESTNE REDARJE IN INŠPEKTORJE ZAKAJ NE UKREPAJO OB KRŠITVI NA SLOVENSKEM TRGU? Šef Sašo Govekar uradno odgovori: NE GREMO GLEDAT, KER NI UVEDEN POSTOPEK.. ?! oziroma tole:

In je (domnevno, ker ni podpisa...) novi izbranec Matjaža Rakovca pojasnil, kako deluje njegova inšpekcija v primeru ALENKE BRATUŠEK. Poudarjamo: gre za ta primer, morda je pri kom drugem drugače...ker pač nismo vsi ministri(ce).

Razlaga gre v zgodovino kot jasno pojasnilo, kaj je bilo prej - kura ali jajce ali v kranjskem primeru birokratskega zavajanja javnosti oziroma ščitenja (možne, domnevne) kršitve zakonov in predpisov:

1.

Sašo Govekar in njegovi ne gredo na Rupo do vikenda in greznice Alenke Bratušek, ker ni uveden inškekcijski postopek. TA PA BI BIL LAHKO UVEDEN, ČE BI KRŠITEV VIDELI ALI ZAZNALI ALI UGOTOVILI NA TERENU. A NA TEREN NE GREDO, KER NI UVEDEN POSTOPEK...

2.

Če mislite, da smo si kaj izmislili, si nismo: OBČINO SMO VPRAŠALI O SUMU ONESNAŽEVANJA OKOLJA IN GOVERKAR SE NI ODLOČIL ZA POSTOPEK, SLEDNJI BI PA PRINESEL POJASNILO, ZA KAJ GRE. KER MI NE TRDIMO, DA ALENKA BRATUŠEK NIMA GREZNICE, TRDIMO PA NEKAJ DRUGEGA:

*ZA GREZNICO ZA RAZLIKO OD VSEH NAS NI DO 11.8.2023 PLAČALA NITI CENTA, OBJEKT PA JE KUPILA LETA 1998 KOT SAMA PRAVI. KAR PREPROSTO POMENI, DA JE VES TA ČAS SAMA ODVAŽALA BLATO IZ GREZNICE, ČE JO SPLOH IMA ALI PA SO ŠLE ODPLAKE V KMETIJSKO ZEMLJO NA RUPI.

*ZAKAJ JE 11.8.2023 UGOTOVILA, DA JE MORDA KAJ NAROBE? ZATO, KER JE 10.8.2023 MEDIJ TRMA.SI VPRAŠAL OBČINO O STANJU NA NJENI PARCELI. IN DAN KASNEJE GA JE SKUŠALA LEGALIZIRATI TAKO, DA JE PRIZNALA, DA DO TEDAJ NI PLAČALA NIČ, A ZDAJ BO.

*ENAKO JE STORILA 30.6.2023, KO JE BILA OD MEDIJA TRMA.SI ZASAČENA PRI NEPLAČILU KOMUNALNEGA PRISPEVKA ZA VODOVOD, KI JI GA JE KOMUNALA KRANJ NAPELJALA BREZ TEGA OBVEZNEGA PLAČILA. IN JE V ENEM DNEVU PLAČALA - OBČINA PA JI JE TO NALOŽILA "PO URADNI DOLŽNOSTI", KER JE TUDI O TEM ZVEDELA OD TRMA.SI

3.

Zdaj vemo, kako delujejo kranjski inšpektorji za okolje ipd. odkar jih vodi prej za civilno zaščito odgovoren človek po pooblastilu župana. Zakaj ni bilo razpisa za to izredno pomembno delovno mesto, uradno ne vemo. Vemo pa, da na njem Sašo Govekar "ne bi šel skozi" zaradi (ne)znanja tujega jezika. Pa saj ni tak problem: ZDAJ JE NOVI POOBLAŠČENI ŠEF DAL JASEN NAPOTEK VSEM POTENCIALNIM KRŠITELJEM PREDPISOV V KRANJSKI IN OSTALIH OBČINAH - NIKDAR NE GREDO "NJEGOVI" NA TEREN POGLEDAT, ČE KAK SUM DRŽI, ŠE MANJ TO STORIJO PO VEČ NOVINARSKIH VPRAŠANJIH. SO LEPO PRI MIRU IN ZATO SEVEDA NI KRŠITELJICE Z RUPE - KER POSTOPKA SPLOH ZAČELNI NISO.....KAJ BI HODILI DO RUPE GLEDAT GREZNICO, KI JE BILA "NA ČRNO" ZGRAJENA KDOVEKDAJ IN JE NA ČRNO DELOVALA VSAJ DO 11.8.....

SKROMEN PRISPEVEK TRME K NASTALEMU POLOŽAJU:

"NI BILA NAJPREJ KURA, ŠE MANJ JAJCE. NAJPREJ JE BIL SAŠO GOVEKAR, OD NAS PLAČANI ŠEF INŠPEKTORJEV, KI NE GREDO PREVERIT NIČESAR DOKLET NI ODPRT INŠPEKCIJSKI POSTOPEK. TA PA NI ODPRT DOKLER NI ZNANO, KAJ JE NA KRAJU."

Iskrene čestitke in ena pripombica: Ne bo se skril šef inšpektorjev za dolgo...ko je Alenka Bratušek avgusta uradno prijavila, da bo enaka ostalim davkoplačevalcem in bo plačevala pristojbine in praznenje greznice, se bo proces zgodil....lepega dne bo njeno greznico treba izprazniti....KAJ ČE BI KOT GOSTA POVABILI GOSPODA GOVEKARJA, KI ZDAJ USPEŠNO PREPREČUJE, DA BI URADNO ZVEDELI IZ KATERE GREZNICE SMRDI DO SLOVENSKEGA TRGA 1 IN ŠE KAM?