TRMA je prva opisala početje mestnega svetnika Zoran Za Kranj Roberta Kranjca, ki je nato odstopil in s tem potrdil naše verodostojne in točne podatke. Ni šlo zlahka: bilo je precej sprenevedanja, da o "vodenju" skakalca s strani političnega botra ne pišemo.Rezultat: TRMA JE OPOZORILA NA PROBLEM, PROBLEM JE REŠEN.

TRMA je opozorila na početje direktorja zavoda za turizem in kulturo Tomaža Štefeta, ki nam je v odgovor pošiljal napačne, prikrojene, nepopolne podatke in nato umolknil. Številke so jasne: namesto ustreznih javnih naročil, je za 210 000 evrov poslov opravil "po domače" kar je lahko tudi kaznivo. Rezultat: MESTNI SVET JE ODLOČIL, DA GA JE TREBA RAZREŠITI.

TRMA je prva in edina opozorila na škodljiv odlok in posel glede telovadnice pri OŠ Stane Žagar kjer je Boštjan Trilar kot župan zamolčal ključno dejstvo o poslu, ki ga je hotel izpeljati za 7 000 000 evrov: ni imel gradbenega dovoljenja, a je kljub temu podpisal pogodbo.Ta je zdaj razdrta. Rezultat: MESTNI SVET JE PREJŠNJI ODLOK RAZGLASIL ZA NIČNEGA, OBČINA IMA NOVO GRADBENO DOVOLJENJE, NALOŽBA BO STALA POL MANJ.

Vsak komentar je odveč, kajne? Privoščimo si samo opazko: mi si ne delamo utvar o tem, kakšni smo, kako delamo ipd. Prepričani smo, da je novinarsko delo v tem, da na podlagi znanih, preverljivih, dokumentiranih dejstev opozorimo na neko dogajanje. Okvir je skoraj vedno - javni denar in njegova poraba.