Saj veste tisto o nečimernem cesarju in dveh lumpih, ki ga - nagega - prepričujeta, kako lčepo je oblečen in temu mora kimati vse kraljestvo? Le en otrok si upa na glas reči: "Cesar je nag." Ostali se delajo, da je oblečen, lumpa pa bašeta cekine v žepe in se smejita neumnosti podložnikov...Kranj je temu enak. Ne podoben: enak.

Ko neka anketa /bodimo pošteni: rezultat je res začudenja vreden/ v slovenski javnosti izpostavi, da imamo najslabšega župana med ducat mestimi občinami, kranjski dvor že naprej verjame lumpom: naš župan je oblečen = najboljši! Ker njegove zamisli in projekte občuduje daljna Japonska, da o Evropi ne pišemo. Torej? Kdor dvomi, naj bo lepo tiho, če ne...ga onemogočimo, izločimo, v ječo vržemo.

Ko po enen mesecu isti narcisoidni vladar uspe razdeliti občanom in občankam zastonj (z napako...) vsega 170 kartic, ki naj bi bile pametna rešitev za pametno mesto, je tudi tišina. Ni slikanja, izjav, samohvale. Roko na srce: podpisana pogodba za 1,5 milijona + še vsi ostali stroški = vsaka do zdaj izdana kartica stane 10 000 po tej "otroški" matematiki Andersenovega pravljičarstva. Iz naših žepov, ker je tista "napaka" dejansko obremenitev kranjskega proračuna.

Zdaj pa neka pogrošna anketa pokaže, da to zadošča za zadnje mesto na županski lojtrci. Kakšen udarec egu! Dovolj, da narcis razbije ogledalo, ki ne kaže prave podobe ali pa se lepo obrne stran od ogledala kjer je še vedno vse v redu? Četica dvornih lakajev kima naprej, cesar je oblečen in kdor trdi drugače, ga bomo s spiska zbrisali in mu preprečili, da bo videl cesarjevo požrtijo kjer se elita masti, da teče od ust....

Nikdar ne bom kot občan in Kranjčan in novinar zapisal, da je Matjaž Rakovec zasluženo na zadnjem mestu med župani mestnih občin. Bom pa vedno pokazal in dokazal, da je vsako leto več njegove oblasti dokaz več, da ni tako sposoben kot se kaže, še manj tako demokratičen kot se kaže, najmanj ljudski kot se kaže. Zanj je županstvo luksuz potovanj po svetu. Zanj je županstvo fotografiranje z bolj ali manj znanimi. Zanj je županstvo kadrovanje nesposobnih. Žal. Tega ne more izbrisati noben "odvetnik" v podobi najbolj tragičnega lika kranjske politike: krotoviči se, da bi z izbranimi besedami povedal tisto, kar je vse bolj znano. Učinki osemletnega županovanja se bodo šteli na koncu, a po skoraj šestih letih je nekaj res - premika naprej (še) ni. Nasprotno: podobnost s predhodniki je vse bolj očitna.

Prižigati olimpijski ogenj kot župan je možno. Kaj ima to s Kranjem, ve samo župan. Kaj ima to z njegovim egom, narcisoidnostjo politika, dojemamo vsi. Ker je tako opevano, reklamirano in sploh čudežno kartico prevzelo v mesecu dni 170 ljudi. Ne vem, koliko bi jih moralo biti, vem pa, da je to najhujši dokaz, da je zadeva umeten poskus biznisa neke interesne skupine in ne - blagor množic kot ga prikazujejo. A to je moj občutek. Tega podatka ne bodo dali v javnost kot tudsi lestvice kjer je Rakovec najslabši župan ne.

To pa je stvarnost. Ki jo plačam(o). Ste veseli, da je prižgal olimpijski ogenj doli v Grčiji?

Miran Šubic, ki sem vesel, da zmorem kritično zapisati kar mislim. Da me pri tem ovira kranjska oblast, je dejstvo....vsak dan! Olimpijsko mesto, da bomo? Ne se hecat, no....