Česa ni bilo v košu kateregakoli dobrih mož v decembru? Za Kranj tako težko pričakovane odločitve vlade o tem, ali nam bo iz Evrope in Slovenije kapnilo (kapljalo!!) 30 milijončkov ali ne! Vse osladne zahvale vladi poslanca Grimsa so izpadle smešne, vse obljube so se podaljšale v 2013! Ja, toliko je naša teža v Ljubljani. Štajerci, Dolenjci, Primorci in še kdo se nam smejejo ob razdrobljeni gorenjski politiki in še bolj razdrobljenih interesih...Največji projekt 2012 ostaja največja želja 2013 in naprej in največja polomija kranjske oblasti: ničesar v letu dni niso uspeli dejansko in konkretno zaključiti, država pa nas je še črtala iz proračuna in naložba desetletij se bliža tistemu, na kar so opozarjali mnogi: kaj pa če je komu interes, da se v zgodbo vključi zasebni kapital, plačali bodo tako ali tako Kranjčani in Kranjčanke!?

Komunalne stroritve se bodo dražile, na tem področju bo rekordno veliko naložb (ne glede na vir) in to področje sta si razdelili dve največji stranki SDS+SD. Zgodba je po tej plati zaključena. Kaj pa nam bo za naše žepe prinesla prihodnost, bomo občutili kmalu. Če bo v Ljubljani uspela skoraj neverjetna kolobocija v slogu "ene vržemo ven, Kranjčane pa noter" (v proračun), bo Dedek Mraz nosil tudi po Novem letu.

In v košu dobrih mož nismo našli še nečesa: odgovornosti. Naše skupne, posamične, politične, osebne. Tako je zgoraj napisano + ta ugotovitev = slabi obeti za Kranj. Za vsakega med nami. Noben protest ne bo pomagal, če ne bo delovanja znotraj sistema. Sistem pa si je v Kranju prilastila elita, ki do zdaj prav v ničemer ni pokazala in dokazala, da lahko Kranju da razvoj.

Minilo je Silvestrovo, v Kranju se je rodil zadnji slovenski otrok v 2012. Dečku naj bi bilo ime Kastel in se je "odločil", da je leto 2012 morda bolje kot 2013.....