To je tekma, da malo takih. Najprej so povedli SD (recimo Pahorjevi oziroma zdaj Lukšičevi demokrati) in nastavili v javnem podjetju Komunala Bena Fekonjo, službo pa je kasneje dobil še en viden predstavnik Ivan Grginič. Slednji je premagal okoli 100 manj sposobnih. Toda tudi v SDS (recimo jim Janševi demokrati) niso držali križem rok. Vrhovni šef komunalnih naložb (desetine milijonov so sicer še v oblakih) je postal podžupan Bojan Homan SDS. Izenačenje? Številčno ne, vsebinsko da. A tekma je šla naprej - zopet so bili Lukšičevi na potezi in glej ga novega direktorja Komunale, mestnega svetnika Evstahija Dermoto! Sposoben? Nesporno. Najboljši? Razpis vse pove. Vodstvo pa je bilo dokaj kratko - udarili so z dobrimi preigravanji Janševi in v Komunali je pristal še en mestni svetnik. Jure Kristan (SDS) je postal drugi človek javnega podjetja v lasti kranjske občine! Jasno: stotina ali več kandidatov ni imela možnosti, izbran je bil - kot vedno - najboljši. Številčno gledano je bilo pa še vedno 3:2 za SD. V komunalni tekmi kjer vsakdo dobi svojo plačo s pomočjo naših položnic. Potem je nastopilo zatišje.

A SDS ni rada poražena. Sploh na igrišču kjer so še kako doma. Kjer pravzaprav vodijo igro. Kjer urejajo v Ljubljani denar za Kranj in eksplozija komunalnih naložb je tako mamljiva, da šef kranjske stranke in mestni svetnik Branko Grims kar na seji ganljivo zagostoli zahvalo šefu vlade in stranke in ministru stranke, ker sta tako dobro ocenila komunalni kranjski projekt. Še vedno molimo k vsem možnim svetnikom in bogovom, da bi se to tudi uresničilo.

Medtem pa Grimsevi/Janševi slavijo izenačenje. V Komunali je že 3:3! Parkirali so novega človeka. Kam? Kako? Na parkirišče, jasno. Mož iz njhove kvote pomeni za vse veliko zadovoljstvo, za obe stranki pa novo nalogo: kdo bo zdaj povedel? Kdo je na potezi? Kdo ima igro in kdo protiigro? Komu je še treba najti komunalni kruh ali potico?

Ne, ni konec. Koliko je do konca pa ve samo sodnik... rečejo pri prenosu nogometa. In SD in SDS sta sodnika.