Janez Janša je modro tiho. Scenarij je idealen: pada po "zaveznikih", ki so jih ujeli s prsti v marmeladi. In veliki vodja je taktično znova odigral zelo izkušeno in ni rekel tako rekoč ničesar. Zdaj pa bo, kar bo in samo en scenarij je jasen in možen - znotraj se lahko razletijo, ker mesečna opozicija pač ne bo kos nikomur in ničemur. In zato je dan po velikem snemanju mask najboljši pogled na Slovenijo danes: tisti, ki je razkril umazanijo, je pod policijsko zaščito (ščiti ga tisti v.d., ki je v tej raboti vsaj stal ob strani in mižal...oziroma so ga zanimali posamezni posli)!? Šopiri se tisti, ki je dejanska politična sramota te države (ni edina, brez skrbi...).

Volitve bodo, prej ali slej. In samo delovanje v smeri dojemanja, kdo kaj dela in kdo česa ne dela, je možen odgovor. Ponavljam: prvi bom šel na cesto, če bo treba zaščititi take ljudi, ki tvegajo vse s svojim javnim nastopom. Pa pustimo ob strani, kdo so in čigavi so (politično), ker so predvsem - naši. Kot še edino upanje, da se kaj lahko spremeni.

Primež se bo še stiskal in Janševi jurišniki bodo pošiljali depeše, menjavali vse živo kjerkoli, kadrovali svoje petoliznike. Ampak po tem niso nič slabši kot prejšnji, predprejšnji in sploh vsi. Problem je morda le v tem, da imajo kadre, ki pod pretvezo novih prijemov, politik, vrednot izvajajo stare preizkušene in že videne prijeme.

Če je torej Janša tiho, da lepo vse skupaj pada po Toninovi in Počivalškovi riti, ga verjetno moti samo eno dejstvo: da je njihov ujetnik. Tega se zavedajo, zato ne priznajo ničesar. Tragiki kot Peterle ali Podobnik so le stranska kolesca tega stroja. Zato je treba ponoviti: skrbeti nas mora in nas skrbi (tudi tiste, ki nismo člani nobene stranke) ustroj Desus, SMC, NSi - gledajo, kaj počenjajo tisti, ki jih vodijo in to je to. Za oblast njihovih oblastnikov bodo žrtvovali članstvo. Vrednote so že zdavnaj.

Dan potem je povedal še več od večera, ko so padle maske in smo zvedeli, da ima skrb za državo visoko ceno. V evrih.