Besede so hudič. Z občine so nam sporočili, da so svetniki&funkcionarjui odkupili tehnična sredstva, ki so jih brezplačno dobili v uporabo (sestav 2014-2018). No, gre za laž: vsaj ena "oseba x" ga je včeraj še lepo uporabljala....in ga šele bo odkupila...Je res edini? Če bi dobili jasen in točen seznam, ti to vedeli. Tako pa nas je pripravljalec (pripravljalka????) gradiva zavedel vsaj z enim podatkom.

Take stvari porušijo zaupanje. Mi namreč ne oporekamo temu, da tisti, ki je računalnik uporabljal 4 leta, napravo zadrži. Mi želimo samo vedeti, kdo je kaj imel v uporabo in kdaj in po čem je to odkupil. Pika.

Dokler to ne bo točno in jasno in znano, je lov v kalnem odprt. Kdo je imel goro tehnike zase in jo jep otem odkupil in kdo ne, ostaja po zaslugi MO Kranj skrito. Opala: plače policistov so poimenske, (ugodni) nakupi kranjskih politikov pa so - varovanje osebnih podatkov!? Oziroma: računalnike so dobili javni delavci (tudi uslužbenci in funkcionarji) iz javnega denarja in za javne namene. Uporabljali so jih legitimno, legalno in javno. Ko so jih odkupili pa je to postala - skrivnost....

Če smo torej dobili napačen podatek o odkupih, potem seveda trpi verodostojnost tistih, ki so nam tak podatek poslali. Ker ne drži. Vsaj ne za vse. Nekdo ga je imel in ima dve leti doma in šele zdaj naj bi ga odkupil, ker so ga tako pozvali z občine? Ker je nekdo tečen in o tem sprašuje...

Nismo "fouš" nikomur, ki je obdržal tisto kar smo mi kupili, on pa odkupil. Preprosto bi radi vedeli, kam gre naš denar...(kot tako radi ponavljajo srečni lastniki tehničnih sredstev na sejah sveta - vsaj tisti, ki v njem še sedijo...)