Vsakoletna hvalnica samemu sebi je za "najslabšega župana mestnih občin Sloivenije v letu 2024" performans kjer nihče od prisotnih lani ni nič vprašal. No, Trma je in odgovor: Brez komentarja...Tako to gre tam kjer potem beremo, da ješl župan v ZDA, na Japonsko, v Grčijo in še kam. Ker je pač "vagabund"? Vsaj v Grčiji uradno ni bil, si je pa dal potovanje plačati od vseh nas (kot vsa ostala). Letna novinarska konferenca združi navadno tudi tiste "novinarje", ki jih isti župan plačuje z našim denarjem preko pogodb, ki mu zagotavljajo objave o...niti ni pomembno: o njem, v bistvu.

Zato je seveda gnev v Struževem razumljiv. Kot je bil na Orehku. Kot so ga doživeli v Besnici. In ga še doživljajo v Zabukovju kjer župan še ni bil. Pa je na Joštu velikokrat, ker tam doživi kakšno gurmansko novinarsko spraševanje...

Oba povzetka sta iz revije Metropolitan in iz časa pred zadnjimi lokalnimi volitvami. Zdaj je še dve leti in pol do novih volitev kjer bodo zopet na vrsti hvalnice županu, ki rad dobro papca in je pač potepuh in gre po svetu. Vmes pa nastopajo zdaj ljudje iz Struževega, ki že za uvod očitajo tisto, kar se nam dogaja že lep čas: obveščanje o problemu ni dobro. Ko mi župana kaj konkretnega vprašamo, imamo pa težave s tem, da konkretnih odgovorov ni. Nas je zato "prečrtal" kot medij s seznama prejemnikov obvestil MOK? Ne vemo, a prečrtal nas je.

Niso nas pa Kranjčanke in Kranjčani. Zato je branost v tem mesecu rekordna: ljudje nam zaupajo, ker so prepričani v naše delo in primeri Besnice ali Orehka ali... to dokazujejo. Ponavljam ponovno: mi ničesar ne trdimo, a dvomimo v vse. In zastavljamo vprašanja.

Morda pa še nasvet: gospod župan bi lahko kdaj odšel skozi Zabukovje na Jošta ali vsaj v tej smeri....če si upa...!?

Miran Šubic, urednik Trma.si, ki bo spremljala dogajanje v Struževem kot ga povsod v Kranju in še kja.