Gorazd Copek je bil v prejšnjem mandatu eden vidnih predstavnikov oblasti, rad se je fotografiral v "prvih vrstah" in v stranki Več za Kranj je imel pomemben glas. Zdaj je nasledil Boštjana Trilarja kot predsednik stranke, ki je zabeležila največjo polomijo na lokalnih volitvah: po politični zaroki z Alenko Bratušek so pristali pri treh /3/ svetnikih, zaroka pa se ni končala s poroko ampak z "vračanjem prstanov"!

Kljub temu pa je Gorazd Copek kot predsednik stranke prejel dva jurčka čeprav do tega denarja ni bil upravičen. V prenesenem smislu besede: odtujil je dva jurja davkoplačevalskega (torej tudi mojega) denarja. Kdo ga tako grdo obtožuje? Ja občinska revizija - organ nadzora porabe javnega denarja, vendar. Ne vem, če je gospod Copek denar vrnil oziroma ukazal finančici (naslov za te zadeve je imela dolgo časa stranka kar pri gospodu Trilarju doma v Stražišču), da to stori. Morda ga k temu sploh ni nihče pozval....niti ni pomembno. Dejstvo je, da morda gospod Copek ni vedel, ni hotel vedeti, ni zmogel vedeti, da mu ta denar sploh ne pripada - ampak pripada za delo svetniški skupini, ki jo tvorijo prebegla iz SZNKS Damjana Piškurm, bivši župan in predsednik stranke Trilar, bivši podžupan Vehovec...

Dva jurja gor ali dol, boste ob desetiha milijonov proračuna rekli. Pa se spomnim razprave mestnega svetnika, ki je "prosil" za časa Trilarjeve oblasti za tisočaka. Za vzdrževanje krajevnega otroškega igrišča je šlo. Ga je dobil? Slabo poznate občinskega financarja Tavčarja, ki neredko hoče dajati vtis, da deli "njegov" in ne "naš" denar (gospod niti kranjski davkoplačevalec ni): tistega jurja za barvo in še kaj ni mogel najti v proračunu Kranja!?

Tako je to, če se hoče ali pa če se noče. Gorazd Copek je stranko in sebe že proglašal za varuha javnega denarja in pospravil tudi moja dva jurja, ki mu ne pripadata!?