Ni lepo pljuvati po svojem cehu, a slovensko športno novinarstvo je že dolgo časa res žalostna podoba medijske scene: eni so rumeni do onemogolosti, drugi navijaški, tretji pa preprosto prepisujejo od drugih in živijo po svoje....

Dne 7.1. smo objavili informacijo o Miranu Pavlinu. Zdaj je jasno, da imamo prav: bili smo prvi, ki so objavili novico o eni najbolj izpostavljenih funkcij v športu, nogometu, javnosti. Kranjčan, ki je pod perutjo predsednika UEFA Čeferina, se počasi bliža vrhu NZS. Kdor misli, da so to naključja, nima pojma o ustroju te organizacije in moči Čeferina v slovenskem nogometu.

Jasno je, da bi take informacije morali poznati novinarji vodilnih športnih medijev, časopisov, televizij. Pa je sledil Trmi le Požareport. Ostali so molčali: mnogi to storijo takrat, ko ukaže kdo od pomembnih - tudi v nogometu. Ker potem nisi več vabljen na tekme ipd. Sam sem bil eden najmlajših članov IO NZS za časa Rudija Zavrla. Ko sem dojel, kako to deluje in ko sem videl, da naj bi tam le dvigal roko za dogovorjene zadeve, sem odšel in delal v klubu. Pa so me še vabili na novoletne gala dogodke kamor so prišli jest in pit taki, ki nogometa sicer niso marali (ala Janez Kocjančič ipd.). Verjetno še hodijo, mene so prečrtali z liste povabljenih brez obrazložitve - a jo imam sam: nisem pokleknil, ko so želeli Triglav pognati iz prve lige tudi zaradi mene. In takrat sem dojel vso bedo novinarske srenje, ker so mnogi potisnili glavo v pesek ob prvi politično-nogometni lustraciji para Bratušek&Čeferin. Pa to so osebne zadeve, poreče marsikdo. A take nazorni pričajo, zakaj "poznavalci nogometa" od Trme zvedo, kaj bo Miran Pavlin.

Kroži lestvica novinarjev in čisto na dnu so tisti, ki poročajo z lokalne scene pa o turizmu....potem ni dolgo nikogar...nato so športni novinarji. Šala? Kakor za koga. Če pogledate gorenjske, kranjske medije je zgodba podkrepljena: KOLIKO JIH JE POROČALO O EDINEM PROFESIONALNEM PREDSEDNIKU NK TRIGLAV, KI TO NE BI SMEL BITI, KER ZAKONODAJA TEGA NE OMOGOČA? No, pa smo spet pri Trmi, kajne?