Tisti, ki vas šport in nogomet eno figo brigata, obvezno preberite tole. Zgodilo se je ljudstvo. V Evropi, danes. Nogometna raja je vstala proti oligarhom kapitala, ki so jim hoteli vzeti nogomet kot pač je. Z vsemi napakami in prednostmi. Za takega se bori naš slovenski človek, predsendik UEFA Aleksander Čeferin. In tokrat mu je potrebno pritrditi, ker ne pusti, da bi bogati vzeli revnim še tisto malo kar imamo.

Kranj je v podobnem položaju zaradi svojega kluba. Triglav je simbolno več od kluba, ki nogometno ne zmore veliko. Je del tradicije in zgodovine. Vsi, ki o njem govorijo ali v njem delajo ali smo delali, želimo dobro. Le načini so različni kot ideje, zamisli in tudi dejanja.

Zdaj je čas, da klub z odločanjem o novem vodstvo zmore stopiti čez prelomnico in vključi tiste, ki mu želijo pomagati. Gre preprosto za to, da Triglav preživi z vizijo vzpona in ne s stvarnostjo obračunov s preteklostjo. Ta je pač bila in je vedno lahko razlog za spore, a zdaj gre za preživetje.

Triglav mora biti zopet kranjski klub in ne klub peščice tistih, ki z njim delajo kar hočejo. Za tak cilj so vsi dobrodošli in zato je treba zamrzniti stara nasprotja in se usmeriti k reševanju zadev. Vsakdo je pri tem dragocen.

Rad imam Kranj. Rad imam Triglav. Rad bi, da pozitiven val dogodkov v nogometu pljusne tudi k nam in vrnemo naš klub v tire, ki vodijo naprej.

Miran Šubic, urednik Trme

ps

Veseli bomo vaše pošte, izjav, pomislekov, kritik, predlogov o tem, kako s Triglavom v prihodnje. Skupščina kluba bo prihodnji mesec, a to je formalna plat dogodkov. Vsebina je povsem drugačna, ker je vsem nam skupna: boljši Triglav, več mladih v njem, zdravi odnosi in napredek....