Politika je kurba, rečemo. In se seveda učimo norosti tudi v tujini. Pri naših sosedih je lastnik lokala na Reki (kjer navadno vladajo v politiki "ta rdeči") dejal, da so pri njem člani vodile HDZ - nezaželeni! Ni dolgo trajala polemika kjer se je kot prizadet vključil sam njihv šef vlade, ko so doli na jugu v Imotskem seznam zožili na dva politike "leve scene"!? Hotelir jima prepoveduje vstop v njegov hotel...

Si predstavljate, da pride Jelko Kacin v gostilno na Raspokah pa mu rečejo, da ni zaželen? Da pač takim sicer postrežejo, ampak zaželeni pa niso. In zakaj smo zdaj izbrali Jelka Kacina, našega vrlega someščana in rojaka iz Besnice? On pa predstavlja tipično slovenski problem: njemu ne moreš prepovedati vstopa na "hrvaški osnovi"!?

Jelko je namreč vse življenje bil na levi, ko je še vodil propadlo LDS, pisal za Mladino in o Janši govoril vse najslabše. In danes je "ponos in dika" desnih: isti Janša ga uporablja za najbolj zahtevne naloge in njuna sloga morda res ni politična, a bosta oba politika v en glas zavpila in zatrdila: za državo gre....

In tako lahko zavidamo bratom Hrvatom: oni lepo delijo leve in desne....ti ne v bife in ti ne v hotel - pa je zadeva urejena. Nas pa je res zaskrbelo za našega Kranjčana, ki je nekako "razcepljena osebnost" ali "dvojno politično bitje" in po tej logiki ne sme v nobeno tako gostilno ali pa gre lahko v vsako!?

Če boste ob hrvaški aferi, ki trese državo, pomislili na naše domače, se spomnite še na eno gostilno. Tisto v katero gre lahko minister, vi pa ne. Pa na zdravje - z vodo, jasno!