Nočem biti noben junak. Nisem noben novinarski heroj ipd., ki bi jutri od leve ali desne oblasti terjal "nadomestilo". Pišem za medij, ki prejel in ne bo prejel od nikogar niti centa, še manj kake usluge, nisem plačan posredno ali neposredno. Pa vseeno mi je, ali to kdo verjame ali pa ne. In pljuvanje po sebi prenašam vse življenje, ker novinar izpostavlja javnosti in kritiki druge, zato mora sprejeti enak odziv od kogarkoli.

A te dni sem postal "junak" /citiran, povzet/ napačnih medijev, pravi pa so (bili) tiho. Mene so (posplošujem, res...) mediji Janševega vplivnega seveda pospešeno skušali oblatiti ipd. V znanih zgodbah, jasno. Pa k temu napišem: laži iz tovarne laži. Nisem se začudil čeprav ni lepo dojeti, da na račun mene pada tudi po drugih in na različne načine. Za povrh mi "sodi" kar ministrica moje države, ki ni zadovoljna ipd. z mojim novinarskim delom. Zato mi skuša prilepiti stvari, ki so povzemanje laži iz tovarne laži. Žalostno, zame sramotno.

Kakšna je posledica? Javni linč. V katerega so vpletene ustanove države. Bo potem rezultat pravi ali bo plod tega linča? Bo delovala pravna država? Zanimivo: verjamem(o), da bo. Ne obstaja nadomestek pravne države, ki te tudi udari in na to je treba biti pripravljen. Ne sme pa me udariti politična podtikovalka laži, ker se takoj uprem.

Trmo citirajo tisti, ki jim je napoti Alenka Bratušek in z njo Robert Golob ipd. Meni ni nihče na poti. Ko sem izpostavil dopust Janeza Janše in plačilo zanj na Trmi, so me povzemali tisti, ki zdaj molčijo. In tiho so bili tisti, ki me zdaj citirajo več dni zapored. Danes se je zganil še en medij, ki je - kakor se to smešno sliši - najbližje sedanji oblasti, ker je v njeni "lasti" (posredno, a vendar). Ki ga je prej obvladovala janševa oblast. Tudi ta medij me citira, povzema....

V svojem življenju in delu sem se naučil, da ni objektivnega novinarstva, je pa to cilj. Da ni absolutne resnice, ampak je slednja vedno večplastna. Tako je z novinarstvom kot je z vsemi nami in vsakim posebej: imamo svboj "jaz", svoja prepričanja, svojo lestvico vrednot. Z včeraj na danes ste kliknili na Trmo. si 20 TISOČKRAT IN V ZADNJIH DNEH JE 5% ALI STO TISOČ VSEH SLOVENCEV STATISTIČNO BRALO TRMA.SI. STATISTIKA JE UNIVERZALNA LAŽ, SO NAS UČILI NEKOČ. BO KAR DRŽALO, A DRŽI TUDI TOLE: ČE MI POLITIČARKA IN KRŠILKA ZAKONA TE DRŽAVE SKUŠA MEDIJSKO SODITI KOT ČLOVEKU, NE KOT NOVINARJU, JE PRAV TRMA.SI MOJA EDINA PRAVA OBRAMBA. MOJ ZID PROTI TAKIM STOJI OD 2011. IN BO ŠE.

Miran Šubic, ki sem podpisan pod vse kar napišem in se ne skrivam ...