Preprosto: ker so razgrabljene kot so jih pokupili 150 v Mariboru. Ne, ne: Klemen Malovrh je s Polono Abram kot vodjo projekta predprodajo ustavil. Brez pojasnila in zato ste lahko do danes do onemoglosti klikali na spletno stran prodajalca, ki vam je sporočil: NAPAKA! (vse posnetke zaslonov hranimo)

Ali je morda razlog za prenehanje prodaje dejstvo, da so prodali vsega 10 ali manj vstopnic? Kdo jih bo zdaj dobil? Kdo je dobil tistih 50, ki niso bile na voljo? Kdaj bomo končno dobili točne in jasne podatke o tem, kako si župan+direktor zavoda+vodja projekta zamišljajo požrtijo na naše stroške!?

Nikomur ne zavidamo dobre večerje. Toda tale ni niti dobra, niti taka kot nam jo skušajo servirati. Vse preveč je čudnih okoliščin, ki jih bo treba pojasniti. Koliko vse tole dejansko stane in kdo vse to plača? Neposrednih plačnikov - po naši oceni - tako rekoč ni. Bodo morali pokupiti vstopnice za 90 evrov tisti, ki jim bo to "ukazano" kot je bilo namignjeno - podjetnikom?

Grižljaji bodo jutri lahko slastni. Reveži bodo dobili svoje drobtinice. Dokler ne bodo pojasnjene okoliščine za vsak cent porabljenega denarja in dokler ne bo znano, kdo je imel polna usta dobrodelnosti, ki je plačana iz naših žepov, ne bomo odnehali. Poročilo o lanski Dolgi mizi /prinesla izgubo/ je direktor zavoda svetu podal po mesecih "nategovanja". Z zamikom, nesporno.

Dolga miza je iz dobre ideje postala slaba izvedba. Že lani! Kaj šele letos! Elitistična požrtija je eno, dobrodelna zelena prireditev drugo, tole pa nekaj tretjega. Pod to se podpiše Matjaž Rakovec, plačamo pa mi.....Terjali bomo vse in sleherni podatek, brez skrbi.

Sram naj jih bo. Ker je nas že. Da nas imajo tako za norce, je nezaslišano podcenjevanje Kranjčank in Kranjčanov!

Miran Šubic, davkoplačevalec