Znani slovenski trener mladih se nam je oglasil. Bil je jezen. Rekel je, da mu je vsega dovolj. Da v NZS lahko postane trener nekdo, ki nima nobenih izkušenj z nogometom mladih na najvišji ravni, on pa niti blizu ne more: "... ker pač ne poznam glavnega ali nisem del njegove prijateljsko-družinske naveze iz predmestja Kranja"!!!!

Jeznih ljudi je kolikor hočete, "foušija" pa je slovenska folklora in je ne manjka nikjer. Pa smo po stari novinarski navadi malo pogledali v ozadje njegove "zgodbe". Dejstva so se izkazala za točna. Krasno! Glavni igralci so bili pravilno izbrani! Super! Kaj je torej vsebina naše zgodbe na Trmi danes?

Vsebina je v tem, da je vse možno in da se vse da storiti. Da pravi ljudje na pravih mestih lahko naredijo kar hočejo. Ste se zdaj spomnili, kako letijo glave, ko se zamenja politika, vlada, vladajoča stranke? Zakaj bi bilo drugod drugače?

Zakaj bi prizadeti in užaljeni trener, ki ni z Gorenjske, iskal razloge za meteorske vzpone nekaterih kolegov v tem, kdo koga pozna in s kom ima pogodbo - ne pa v dejanskem stanju?

Ne vemo odgovorov, a čestitamo tistim, ki so tako zelo uspešni. Ki zmorejo obvladati igralce, trenerje, selektorje, glavne v klubih in še višje. In tisti, ki je potožil Trmi? Od nas je dobil zgodbo. Mi ne urejamo, odrejamo ničesar. Se pa sprašujemo: kdo je "boter", kdo je "don Corleone" v takih zgodbah?

Miran Šubic, ki mu ljudje zaupajo zgodbe....