Minister za zdravje = Gorenjec Janez Poklukar. Državni šef za cepljenja = Kranjčan Jelko Kacin. Pa še gospod Rozman s klinike Golnik in gospa Beović iz Reteč in....Kar naenkrat Gorenjci obvladujejo slovensko zdravstvo in boj z virusom=epidemijo! OBENEM PA SMO SOOČENI S TEM, DA DRUGOD PO DRŽAVI CEPIJO VELIKO BOLJE KOT NA GORENJSKEM?! PA NE, DA BI ZDRAVSTVENI ŠEFI RIHTALI ODMERKE SVOJI REGIJI - MORALI BI POSKRBETI ZA NADZOR NAD VSO SLOVENIJO.

Jelko Kacin in Janez Janša sta vehementno šla skupaj s še petimi državami nad EU oziroma "bruseljske birokrate". Ampak, bumerang je bil hud: Slovenija nima kaj jamrati o delitvi cepiv, ker jih sama prostovoljno ni vzela /naročila, plačala/ vseh, ki ji pripadajo. In to že lani decembra. Potem so jih verjetno drugi...Jelko iz Kranja ni preveril, koliko odmerkom (pre)dragega cepiva se je Slovenija odrekla preden je šel v Bruselj obtoževat druge. To pa je sramota, da malo takih. Še posebej ob podatku, da naj bi Janša malo "šparal" in čakal na cenejše cepivo, ki pa ga zdaj ni (dovolj)....

In zgodbo, ki naj bi jo nadzoroval državni sekretar Jelko, imamo tudi tu, doma: kako je mogoče precepljenje v Kočevju in podcepljenje...kjerkoli!? PODATEK, DA SO CEPILNI CENTRI DOBILI KOLIČINO CEPIVA GLEDE NA DRŽAVNA PRAVILA IN SPOROČENE POTREBE (KOLIKOR STAREJŠIH OD.... LET, TOLIKO DOZ CEPIVA), NI SPOREN. SPORNA JE MOREBITNA ZLORABA: SPOROČIM, DA IMAM VEČ TOLIKO IN TOLIKO STARIH KOT JIH RES IMAM IN - EVO DODATNIH ODMERKOV ZA CEPLJENJE...KOGA? ŽE TO JE VPRAŠANJE, KER PAČ "OD VIŠKA NE BOLI GLAVA",KAJNE?

Seveda je danes cepivo posredno tudi - življenje. Si cepljen, boš preživel - nisi cepljen....? Kdo se torej igra s cepivom in kdo z življenji tistih, ki ga niso dobili pa bi ga morali ipd. V ČEM JE SLOVENSKA OBLAST DRUGAČNA OD BRUSELJSKE, ČE SO BILI KRITERIJI DODELITVE CEPIVA IZIGRANI, BREZ NADZORA, BREZ PREVERJANJA? Je potem čudno, če je zdaj pomembno, kje živiš. Če si iz Tržiča, bo šlo hitreje....če si iz Kočevja še hitreje...če pa delaš po pravilih, kdo ti je kriv!?