Ne sprašuj kaj Kranj lahko naredi zate, pomembno je, kaj ti narediš zanj! = geslo smo si prosto po predsedniku vlade -sposodili. Pa je primerno. Trma (društvo) in njen predsednik (tudi Trmator) začenjamo čisto enostaven preizkus z naslovom: KDO IMA RAD KRANJ IN KDO JE ZA TO PRIPRAVLJEN KAJ STORITI?

Na izpitu je že padla Barbara Gunčar, mestna svetnica. Zakaj? Njen poskus ustvariti lastno občino je povsem legalen. Lahko celo simpatičen. Lahko z večjo ali manjšo podporo. Vsekakor pa z njim samim ne bi nikoli "obudila" kodeksa ravnanja mestnih politikov. Ki ga je kot temelj svoje kampanje in županovanja vzpostavil politik, ki je pijan razbil naš avto in zmerjal policiste ipd. Še danes se ima za "moralno vrednoto" (po razpravah sodeč) in še danes drugim deli lekcije - sam pa nikdar ni bil sposoben kodeksa uveljaviti v praksi in - zase. To je najbolj žalostno poglavje politične etike in morale v zadnjem času, če gre za politiko in politike.

Zdaj bo Trma preizkusila kodeks, pravilnik, odlok kranjske mestne politike. Uradno. Ne za šankom kjer smo vsi pametni (dokler nas od tam ne prepodi virus ali naš sokrajan, vladni govorec...). Naslovili bomo pobudo na to isto politiko. Ne zato, ker bi Barbari Gunčar in morebitni novi občini hoteli škodovati, ampak zaradi "ljubezni v praksi". Če imajo vsi res tako radi mesto in mestno občino, bodo znali tudi odločiti o tem, ali je ravnanje mestne svetnice skladno s tem, da ostaja mestna svetnica občine, ki je ne mara več, ki je ne ceni več, ki jo želi razbiti, razcepiti, razrušiti.

Mi namreč nismo tiho v političnem zapečku in svoja stališča jasno zastopamo. Jih zapišemo. Poudarimo. Kranj je kot celota močnejši, boljši od razdrobljenih delov na severu ali jugu ali ...kjerkoli. Če kdo trdi, da od Kranja nič ne dobi, obstaja veliko poti, da se to spremeni. Na primer: potegovanje za županski stol in mestni svet čez manj kot dve leti!

"Trmatorja za župana!" bi lahko vpili že danes. Ne, najprej je treba braniti Kranj in to mora storiti sedanja politična posadka. Razen....razen če....razen če komu ni v interesu. Na naše vprašanje, kaj menijo o razbitju naše občine niso odgovorili NSi, SDS, Desus, Lista za razvoj Kranja, Več za Kranj, Zoran za Kranj ter samostojne svetnice Andreja Kert, Lea Zupan, Lea Bidovec in Ana Pavlovski. Niso dolžni, kje pa...

O svoji občini, svojem projektu si ni upala nič povedati Trmi Barbara Gunčar. Pa smo jo mi (njo in občino....) razkrili javnosti....