Matjaž Kumer je mojster pridobivanja poslov z občino Kranj (in seveda ni edini). Čestitke. Ko država odkrije drugo plat enega takih poslov, seveda Kumra (oziroma njegovo podjetje) toži. V podobi Matjaža Rakovca, ki mu je prejšnji župan ta "vroči kostanj" pustil za odhodnico ali prihodnico....

Minejo leta, država še enkrat pravnomočno "udari" po spornem poslu v obliki odškodnine, ki jo moramo mi plačati tistemu, ki so ga na občinskem razpisu pred petimi leti "peljali ...." kot se temu reče. Če pomislimo, da bi lahko prihranili pri zelenicah in ošdkodnini okoli 2 000 000 (dva milijona), potem je to vrednost enega novegaq vrtca. Toliko denarja za vse postopke ipd. in zaradi početja prejšnje oblasti oziroma župana Boštjana Trilarja in podžupana Borisa Vehovca (vodil sporen razpis), smo dejansko že izgubili.

Matjaž Rakovec na sodišču terja prekinitev koncesijske pogodbe po kateri daje nov posel Matjažu Kumru. No, tega pa ni na tem svetu, kajne? Oba sta kralja, ki ne spita pod Šmarjetno, še kako sta živa(hna). Ko kralj Matjaž nameni kamnito klop kralju Matjažu (za tri jurje gre....smešno, a ne?), slednji darilo vzame. Namesto, da bi - pa ne delimo nasvetov - preprosto odklonil Matjaževo darilo, ga Matjaž sprejme oziroma smo ga sprejeli vsi mi, ker nas zastopa s podpisi takih pogodb.

Mene ni tu zraven. Se odrekam klopi v parku, ki je politična zgodba in nič drugega. Ne morem verjeti, da župan občine z 80 000 000 proračuna sprejme darilce za tri jurje od nekoga s katerim se toži na sodišču zaradi iste pogodbe po kateri obenem donatorju plača 50 jurjev!?

TO JE ZGODBA, KI JE OGLEDALO KRANJA PREJ IN ŽAL TUDI ZDAJ. MEDIJ TRMA TO ODKRIVA PRVI IN EDINI. KER GRE PRI VSEM SKUPAJ ZA NAŠ, JAVEN DENAR IN ZA JAVNE POGODBE IPD. NAS DEJANSKO FLORA SPORT NE ZANIMA, SO ZASEBNO PODJETJE IN TO JE TO. KO PA PREJEMAJO MILIJONE JAVNEGA DENARJA, JE ZGODBA DRUGAČNA. DVA ŽUPANA STA IN ŠE SODELUJETA PRI TEM.

PARK SLOVENSKE HIMNE IMA POPOTNICO, KI JE KRANJ DANES. ZA EN VRTEC DENARJA IZ NAŠIH ŽEPOV JE ŠEL NA SPOREN NAČIN V ZASEBNE ŽEPE. NAM JE OSTALA KLOP. NAJ SEDETA KRALJA MTJAŽA NANJO.

Miran Šubic, ki po 40 letih novinarstva ne morem verjeti, da nekdo lahko tole vse počne....