Brdo je z nogometnim centrom pridobilo novo vsebino. Ali to lahko postane nacionalni športni center, je odvisno od uresničitve projekta, ki že poteka. Kajti priprave vseh starostnih kategorij reprezentanc ponujajo dobre možnosti tudi kranjskemu športu, turizmu in še komu. Objekt, ki naj bi nastal, na samo podobo Brda ne bo vplival, ker bi se poleg nogometnih objektov sama nadaljevala sorodna vsebina. S pristavkom: vsak poseg v okolje je treba pretehtati!

Kranj bi tako pridobil nekaj kar v bistvu že ima, a lahko nadgradi: prometno je na odlični lokaciji blizu letališča, turistično se lahko še razvija. Kongresni center vsem štirim (v bodoče...) športnim zvezam ponuja možnosti na področju kongresov, izobraževanja, srečanj. Obenem pa to ne bo spremenilo dejstva, da imamo za tekme dvorano v Ljubljani in seveda stadion. Torej je novi projekt dejansko prvi veliki državni preizkus decentralizacije. V primeru, da bi na Brdu "stanoval" tudi Olimpijski komite Slovenije, bi to še dodalo težo projektu.

Relacija Kranj - Ljubljana je v luči komunikacij večjih držav nepomembna. Pol ure vožnje je v večjih državah in (vele)mestih dejansko povezava med enim delom mesta in drugim. Ima pa ta relacija še druge posledice: Kranj lahko na račun bližine prestolnice začne pridobivati, ne samo - izgubljati. Kajti namesto, da bi izkoriščali, kar nam ponuja urbano središče Slovenije, na to pozabljamo. Brdo je morda stična točka, da to miselnost spremenimo in začnemo vse kar se dogaja v Ljubljani sprejemati kot - naše. In obratno, seveda.

Športno središče Slovenije v naši občini je izziv za Kranj. In Slovenijo.