Spoštovani Matjaž Rakovec, župan Kranja!

To, kar si je dovolil Klemen Malovrh kot direktor zavoda za turizem in kulturo, nosi vaš podpis. In seveda podpis vse oblasti. Ne, nihče ni umrl, razen kranjskega ponosa. Za kurbe velja, da gredo z vsakim, ki jim plača. Kdo je koliko plačal za to, da je najcenejša zabava danes doma med Dolinarjevimi kipi, ki so neločljiv del naše zgodovine? Da je ringlšpil med in nad zelenicami in lipo, ki je simbol novega časa Slovenskega trga? Niti ni pomembno, a to je cena vaše in žal tudi moje oblasti.

Nisem čistun, še manj moralna in etična avtoriteta. Verjamem, da se jih ne bo veliko oglasilo, tudi to je stara kranjska lastnost: molk, pametovanje za šankom namesto kritične, argumentirane besede o tem, da prodajamo Kranj v njegovem bistvu. Na eni strani politična tvorba Parka slovenske himne, ki je iz dneva v dan prazen in zapuščen kot je prazna ideja o njem. Na drugi osrednji mestni trg kot zabavišče z nekaj nagicami na pročelju ringlšpila - to je duhovna podoba mojega mesta po vaši zaslugi, po vaši viziji - ne pa po moji.

Daj ljudem kruha in iger in bodo zadovoljni!? Ne oporekam, a se javno oglašam z eno samo mislijo: je res vse naprodaj, je res prav vse mogoče prodati za piškave beliče? Klemen Malovrh je s tem dejanjem samo potrdil, da je to njegova realnost mesta kjer je ringlšpil vladar naše zabave?!

Sedite na ringlšpil in uživajte na Slovenskem trgu v Kranju 2023 ! Takega prikaza duhovne mizerije še nismo bili deležni, a verjamem, da "psi lajamo, ringlšpil gre dalje"....

Pišem kot občan, ki plačuje vse to. Pišem kot človek, ki imam svoje mesto rad. Pišem kot novinar, ki se ne bojim zapisati kar mislim. In me je sram za prikaz, kaj je Kranj postal pod vašo oblastjo: RINGLŠPIL!

Miran Šubic, ki ne morem verjeti, kar mi danes ponuja osrednji kranjski trg - a moram!?