Telovadnica pri "Žagarci" bo stala 2,5 milijona. Če bi bilo po volji prejšnjega župana pa - 5 milijonov več. Zakaj? Kako?

Odgovor je v ljudeh. Boštjan Trilar bi megalomansko preplačano naložbo izpeljal, če bi se znal pogovoriti z ljudmi okoli šole, ki so njegovo gradbeno dovoljenje "onemogočili". Preprosto je treba k ljudem, vprašati, poslušati in odločati. Matjaž Rakovec je to storil, obrnil gradnjo drugače, zdaj izbira izvajalca. Mimogrede: okoli 5 milijonov (ali dve taki telovadnici+učilnice) manj naj nas bi stala njegova rešitev!? Če vam tu ne zasmrdi po korupciji, neznanju, nesposobnosti in še čem, potem ne poznate kranjske politike. Tragikomično ali ne: danes isti bivši župan v vlogi mestnega svetnika opozarja na ravnanje z javnim denarjem!? On?

Kanjon Kokre bomo prej ali slej polepšali. Za to so potrebni prostorski dokumenti in - pogovor z ljudmi. Maratonski sestanek podžupana Janeza Černeta s civilno pobudo na to temo je rodil kompromis. In s tem tudi premik. In s prekmikom možnost, da od besed preidemo k dejanjem. Še ena praktična posledica pogovora z občankami in občani.

Včasih so rekli, da je vsaka oblast od boga....potem je bila partija bog...in zdaj je demokracija tista, ki pokrije vse. Razen korupcije. Razen čudnih poslov, ki pomenijo milijone. Razen neznanja, nesposobnosti ipd. oblastnikov. A vse to je stalnica, ni pa vedno med nami politikov, ki se znajo, hočejo, pogovarjati z občani in občankami. Nam je to pomenilo 5 /pet/ milijonov evrov in še kaj več prihranka.

Oblast si izvolimo sami. Ali nas sliši, je odvisno od nas.