Če smo pošteni: nam je vseeno, kdo je direktor gasilcev. Nam pa ni vseeno, kako gasilci delajo in kako nam pomagajo. In ni nam vseeno, če v.d. direktorja najame odvetnika, ki je močno prisoten v stranki, ki odloča o direktorju ipd. itd. Gospod Vilfan&njegovi "delajo 300 na uro" kot se reče, da bi bil direktor gasilcev - pravi, naš, ustrezen...

Pustimo ob strani dejstvo, da so funkcije strokovne in politične. Strokovna funkcija je v tem primeru pri gasilcih gospod Andraž Šifrer, ki je bil prva obrambna črta odstreljenega direktorja Krišlja, ker je pod njim dobil veljavo. Zvestoba do brizgalne ali do plače za 2500!? Politična funkcija pa je gospod Vilfan, ki pač v enem času razpisa ni imel ustrezne izobrazbe, trdijo poznavalci. Da ni res? Ja zakaj ga pa potem niso lepo potrdili v mestnem svetu?

Matej kejžar je tisti, ki je (bil) neprijeten. Enostavno tudi zato, ker je on znal - pogasiti ogenj. Ker je šel na lojtro in držal v roki cev in...Ni bil salonski in kabinetni gasilec, ni koval predpisov tako, da bi bil na funkciji. Da ni vsem všeč? Ja, logično: kdo pa je? In zato seveda znotraj in zunaj gasilcev divja prava mala vojna za stolčke in funkcije in vpliv. Formalni in neformalni urejevalci razmer (spomnimo se samo brata mestne svetnice in gasilca Valiča...) pač delujejo in nimamo nič proti: vsakdo se bori za svoje interese. Samo naj se to ve. Naj bo jasno ljudem, kdo meša d... pri gasilcih neprestano. Ni naključje, da direktorji prihajajo in odhajajo po politični liniji kot redkokje!

Kot občanu mi ni všeč, da gasilci postajajo pojem za dvorne igre za oblast. Še manj mi je prijetno, če oni vpijejo "na pomoč", ko jih obdelujejo s pritiski te ali one vrste. In najmanj mi je všeč, če bi pri tem trpela dejavnost sama kar že nekateri opozarjajo! Kajti sem jih že potreboval, vem kako so ukrepali, pomagali in reševali. Hvaležen jim bom do smrti, lokalnim vsako leto kupim koledar četudi so samo vaški, rabimo jih.

Gasilska vojna potem malo odmaknjena od javnosti in zato je Trma tista, ki opozarja, da minevajo meseci, ko se vse dogaja v ozadju. To pa ni dobro ne za Kranj, ne ga gasilce.