Gasilski pozdrav iz naslova je za Kranj na moč priročen in primeren: nov razpis, nove igre in igrice, novi (stari) kandidati in ista gasilska javna služba. Če se samo spomnimo, kako težko je stolček zapustil direktor, ki je bil Trilarjev politični pristaš, a tega javno ni upal nikoli priznati - je pa tako deloval!? In kako je na koncu dobil prvo izmed lanskih lekcij bivši župan, ki je novemu županu želel malo pokazati mišice. Ni se izšlo, bivši direktor je bil dejansko kolateralna žrtev kjer pa so na plan pokukali tudi jasni politični interesi kar samo dokazuje, da je vsako kadrovanje politično. Če je še strokovno, potem je to že dobra popotnica tistim, ki jih vsakoletna oblast posede na stolčke....

Letos bodo kadrovski vrtiljak torej zavrteli gasilci in ni jih malo, ki poznavalsko trdijo: to bo še veselo, ker najbolje gorijo zavist, spletke in ostale značilnosti slehernega kadrovanja. Pa se nam obeta tudi veselica v turizmu in kulturi, še najmanj zna biti napeto pri športu - a nikoli se ne ve! V takih primerih je treba vedeti ključni podatek: sleherni stolček direktorja zavoda (v muzeju je bilo vse dokaj lahko, ker praktično ni bilo kake hude tekme) je odvisen od mestne politike. In koalicije in opozicije ni, ali pa sta prikriti...In zato bo zanimivo spremljati, kako bo mestni svet sprejel kandidaturo tistega, ki je s svojo pošteno človeško držo in trmo dosegel, da je "trilarizem po gasilsko" dobil epilog kot si ga zasluži!

Kaj imamo mi s tem? Nič, zavode in direktorje (kot županove svetovalce in vse drugo) plačamo. In si želimo učinkovitega gašenja, razvoja turizma, čim več športnih objektov ipd. Konkretne kadrovske kuhinje pa postanejo zanimive, ko se v njih jedi prismodijo...in pri gasilcih se že "tensta" na vso moč.

Trma kot navadno na to opozarja tako, da o tem piše. Prva. Edina. Za zdaj.....