Verjeli ali ne: poznam vsaj dva bivša predsednika vlade, pri bivšem predsedniku države sem bil pa na kavici doma (pa zgražanje gor ali dol) in ministrskih znancev mi tudi ne manjka. Pa...

Še bi lahko našteval, koga poznam, da bi si višal ali nižal ceno. Pa ni pomembno. Ravno tako ponosen sem na znanstva in prijateljstva ljudi, ki niso na naslovnicah.

Vpliv in moč in monopol = oblast? Recimo: kako smo v Kranj dobili filmski festival? Kako pride od neke pobude do proračunske postavke? Kdo si to lahko privošči in kdo ne? Pišem o kranjski kulturni oligarhiji, ki ima vedno "botra" ali pa "botre" - in tako iz debate ob kavici nastane festival. Namen posvečuje sredstva? Vsekakor: s festivalom ni nič narobe čeprav so njegove ambicije in vsebina nekaj "že videnega". Pa kaj zato, kulturno mrtvilo v Kranju je žal ta festival samo potrdil. Ko dojameš "navezo" od občine do kulturnega kralja (po prihodkih...), so vprašanja nujna.

Na primer: ko neko društvo da pobudo, odgovor mora izsiliti. Ko pa ta pravi stopijo skupaj, niso pomembna ne sredstva, ne imena in priimki. Ali lahko oporekamo festivalu, ki sta ga zasnovala - saj ni res pa je - direktor mestne uprave in podžupan, za kulturo zadolžen? Ne.

Lahko pa vprašamo, kako se tem rečem streže....KER STREŽE SE JIM!