Objestnost? Zahvala za objavo? Opozorilo? Grožnja? Dokaz, da smo - rumeni? To so razlage današnje jutranje hišne fasade. Kdo bi lahko bil? Hja, število je neskončno veliko, ampak: novinar ima zdaj jajca tudi na hiši. Trma je doživela najlepšo možno čestitko za 12 000 000 klikov ta teden!

Vsak dan berem in se čudim, kako trpijo kolegi in kolegice. In kako se pljuvajo med seboj. In kako se sovražijo. In če znani "prijatelj medijev" čivkne, ga seveda pozovejo na sodišče, ker je sovražni govor pač grda stvar. Zanimivo: mene pa kar napadejo. Z ognjem pred sedmimi leti, da je šlo za nohte. Z jajci danes, da se ljudje malo smejejo in rečejo: "Prav mu je, še premalo jih je dobil!" Jajc? Ne, saj jih imam sam. Dokaz za to so - jajca v pročelje domače hiše! Sedež Trme je v sedmih letih doživel že drugi napad. Taki ali drugačen, beležimo oba.

Novinarska srenja obračunava med sabo, požar hoče požgati časopise in televizijo - še včeraj je od državne firme prejemal oglasni denar! In proniciljivi medijski junaki se selijo od enega plačnika k drugemu. Če si včeraj bil opozicija, te danes čaka službica na državnem portalu državne firme. Ker se svinje menjajo, korita pa ostanejo. Novinarski ceh sem spoznal, ko so mi skušali zažgati dom: niti oglasili se niso, niso imeli časa za lokalnega pisuna - pač nisem bil posebno ugleden. In sem spokal iz tiste druščine z neverjetnim olajšanjem....

Velika noč je za krščane največji praznik. Jajca so obvezna. Jaz jih (s fotografijami potrjeno) imam. In seveda tudi danes pišem o tem, da je Trma samo svoja in samosvoja. Kar pomeni, da jo je (po ocenah mnogih) treba uničiti. Pa čeprav z rumenjakom. Praznik pa imamo tudi mi, ker smo zdaj "v razviud medijev" kar pomeni, da je Trma naredila korak naprej.

Novinarji brez jajc so vse moje življenje bili in so ob meni. Nikdar jim nisem pametoval, nikdar nisem bil v nobenem klanu, združbi, interesni skupini. Morda grem ravno zaradi tega na živce preštevilnim, ki ne vedo, da se trme na naučiš. Ali jo imaš, ali pa je nimaš....Jaz sem trmast.

Miran Šubic, univ. dipl. novinar - ustanovitelj in urednik

ps

Zdravi bodite in na jajca ne pozabite - prazniki so tu!