Se vam zdi, da vam z malih ekranov in izza govorniških pultov neprestano nekaj govorijo eni, potem drugi, na koncu tretji, da bi potem zanikali povedano ali vsaj dopolnili, razložili, pojasnili in do konca zapletli vse, kar so nam povedali, prepovedali, zapovedali?! Ko eden od gurujev te vladine stihije odneha, že je tu drugi in tretji. Ko svoje dodamo mediji, je človek lahko res žrtev virusa. Virusa neumnosti: levica ne ve, kaj dela desnica (pa ni politično, je pa pregovorno) in ob vsem tem še njegovo veličanstvo Twito, ki je za vse odgovoren, a raje dviga tlak z neumnostmi besednih dvobojev kot bi udaril po mizi in rekel: "Jelko domov, Milan se je utišal sam, Nataša ti vsak dan samo tole in tole, Aleš pa čisto tiho do konca!"

Kje pa: vsak dan en zdravnik eno, drugi drugo, tretji straši, četrti blaži in zdi se, da je vse to doktrina predsednika vlade - tega večno namrgodenega človeka brez empatije do ljudi, ki bi radi slišali tudi kaj človeškega. Po možnosti ne od samovšečnega predsednika države z njegovim maziljenim glasom in obnašanjem!

Mi bi preprosto radi, da delujejo. Da vsak ukrep nima več razlag kot členov. Da se ve, koga poslušamo v imenu vlade in koga v imenu stroke. Da je ukrep vsaj toliko pretehtan, da ga zoprni mediji ne raztrgajo čez minuto. Da ima vse skupaj malo razuma, malo zdrave pameti in ne le neznano število sklepov, preklicev, novih sklepov, dodatnih razlag....To je res bolano, pa ne od virusa. Ali pač?

Primer z rogljičkom je najboljši opis zapisanega: zgodilo se je nekaj kar bi se ob zdravi pametni nikdar ne zgodilo. Inšpektorji&policija&redartji bi opomnili kršitelje in naredili sebi, državi, vsem nam uslugo: ne bi bili okuženi z neumnostjo. Ki se nadaljuje v birokatski latovščini vsemogočnežev, ki jih mi plačujemo. Bi bilo težko odločiti, da je kazen - opomin? Da bi državna represija zmogla tako logično odločitev, bi morali živeti očitno kje drugod in ne v Sloveniji kjer je kriza z virusom razgalila človeško neumnost na najvišji ravni.... Problem ni virus, problem je da ne zaupamo nikomur več!