Spoštovani gospod!

Po naključju vem, da ste lastnik psa. Res živite na Primskovem in ne v Bitnjah kjer nas je takih veliko. Pse sprehajamo - nenavadno? - v smeri gozda, a vsekakor ob lokalnih cestah. In te so v občinski pristojnosti, koši za odpadke tudi, psi pa so - v naši pristojnosti. In tako se zgodi kar se pač zgodi, ko gre pes zjutraj ali zvečer na sprehod. Lastniki psov smo dveh vrst: eni odpadke poberemo, drugi ne. Tu ni kaj dodati. Morda le to, da mestni redarji v treh letih niso uspeli kaznovati niti enega takega lastnika, ki pasje fige pušča ob cestah, poteh, kjerkoli!?

Ker kot občan vem, da imate v neposredni bližini ob reki koš za odpadke kamor sodijo tudi pasji iztrebki, sem prepričan, da je za vas naš bitenjski problem nenavaden: nam so občinski uradniki vzeli, odstranili dva (edina) koša brez pojasnila. Čez noč. Pojasnjujejo, da na vse to vpliva - kriza z virusom!? Bi se vi smejali ali jezili, če bi vam vaš koš na Primskovem odstranili zato, ker imamo ljudje v času krize z virusom grdo navado pse sprehajati zunaj,okoli doma? Ker, ko virusa ni bilo ali ga ne bo, bomo občanke in občani Kranja pse zopet vozili sprehajat na morje in v hribe in v tujino - pa ne bo teh zagat!?

Zavedam se, da je ta naš problem en drek vreden v primerjavi s problemi, ki jih Kranj ima. Sem se pa ob tem problemu spomnil, da imamo oblast. Našo. Ki jo izbiramo vsi. In jasno je, da je od nekdaj za vse - celo za pasji drek - kriva oblast. Oziroma tisti, ki jo predstavljajo.

Si morda v Bitnjah nismo zaslužili vsaj odgovora, če že odziva na ukrep, ki nima nobenega smisla in realne podlage, ni bilo?

Vi ste zdaj Primskovljan, mi smo pa Bitenjčani - ampak vsi smo Kranjčani....Zato bom vesel, če boste med sprehajanjem vašega psa pomislili na mojega. Ali še bolje: na ljudi, ki pse sprehajamo...

Občan Miran (ki pospravlja kar mora pospraviti, če ima kam)