Svetniki in svetnice MO Kranj prejemajo (kot svetniška skupina ali posamezniki) za vsakega svetnika skoraj 190 evrov mesečno in k temu je treba dodati še sejnine in delo v komisijah. Vse to je zakonsko predvideno in jasno - to so edini finančni prihodki, ki so zanje legitimni in legalni.

Izplačevanje denarja "za delo svetniških skupin" so pregledali občinski revizorji na zahtevo župana Rakovca, ki se je očitno odločil, da to področje uredi. Rezultat je zdaj javen, vsem dostopen po zaslugi Trme: ni pa dober! Če si svetnica, ki ima polna usta podjetništva ipd. dovoli zapravljati naš denar za alkohol, je vsaj dvomljivo? Njene "nove vrednote" padejo na izpitu, ko je treba plačati gostijo iz lastnega žepa. In se tako (ne)znanih deset ljudi pod vodstvom "osamosvojiteljice" odpravi nekam po Sloveniji in veselica je tu!?

Ni lepo ljudem gledati v kozarec, lonec ...želodec. Razen, če pri tem ne gre za zapravljanje vašega in mojega denarja. "Cvetk" iz revizije porabe denarja naše kranjske politike je kolikor hočete. In nič se ne spremeni, ker se teh materialnih bonitet tega, da odločajo o naši sedanjosti in prihodnosti, oklepajo do - onemoglosti. Ducat steklenic vina za gostijo, ki jo plačamo davkoplačevalci Kranja je tudi napotek za razmislek o nesojeni županji nesojene občine...

Trma je v dolgotrajnem procesu zmagala s tem, da smo revizijo spremenili v javen dokument. O javnem denarju. O javnih ljudeh.