Odziv na Trmi veliko pove o tem, kako nas žulijo cene odvoza odpadkov pa vode pa...Komunala, na kratko. Podjetje kjer so se desetletja problemi bolj kopičili kot reševali in kjer je marsikdo dobil službo, če je bil politično na pravi strani.

Nekaj je pri vsem skupaj gotovo: rumeni zabojniki so zopet dvignili tlak občankam in občanom. Opozicija je tokrat preko Liste za razvoj Kranja odigrala pravo vlogo in opravičila svoj obsto. Zato imamo politiko, da zaznava probleme in jih izpostavi. Pa čeprav z zbiranjem podpisov ipd. Legitimno in legalno.

Imamo plačano občinsko prilogo. Imamo plačan prostor na enem od javnih in dokaj branih portalov. Pa se vseeno zgodi, da je obveščanje brez strategije in brez kake posebne logike. Take občutljive teme so pač zahtevne tudi po tej plati: ljudje danes doživljajo zasutje z vsemi mogočimi informacijami, a njih žulijo tiste iz njihovega okolja.

Morda je zato čas, da Kranj razmisli o svojem časopisu, ki je lahko podjetniški in proračunski izdelek. In morda bi bilo dobro razmisliti o tem, zakaj imamo dve spletni mesti kjer iščemo informacije - eno je občinska stran, drugo je stran zavoda za turizem in kulturo. Obveščanje je izrednega pomena, da preprečimo razburjanje. Pa čeprav je to tudi sitnarjenje. V kratkem času smo doživeli, da nič ne vemo, če nam odstranijo pasja stranišča ali pa rumen zabojnik s komunalnega otoka.

Pri vsem tem ne gre za (samo)hvalo, kdo je dober politik ipd. Ne, zmaga vedno tisti, ki ima pravočasne informacije, ki zadevajo naš vsakdan. Samokritično: tudi Trma je tu še daleč od prave podobe.