Trma.si od 15.2.2023 zbira gradivo in sprašuje o pozidavi pri Besnici o kateri Matjaž Rakovec in njegova oblast dejansko molčijo od leta 2020, ko je "na neznan način na neznanem kraju nekdo" vložil pobudo o sečnji 20 hektarov gozda ipd. in vložku 100 milijonov v smučišče s smučarsko dvorano, hoteli ipd. pod Joštom.

Od približno takrat nas na Slovenskem trgu 1 zavajajo. Nam pošiljajo odgovor na vprašanja, ki jih nismo zastavili. Na konkretna (datumi, osebe) pa molčijo. Vsa slovenska javnost je zdaj že zvedela, kaj počenjajo, a okoliščine niso znane. Še več: skrivajo jih. To trdimo odgovorno, ker nam iz kabineta župana pošiljajo "resnico na resnico" po njihovem. In vse odgovore imamo dokumentirane, jasno.

Predvolilni molk je pri nas zapovedan, povolilni pa je za vsako oblast samo tragična izpeljava volje ljudstva. Bi bile volitve enake, če bi ta zgodba na tak način okupirala Kranj novembra lani? Pustimo ugibanja, imamo legitimno in legalno oblast, a župan se še naprej zateka k odgovorom, ki nas skrbijo: bo iz tega nastalo kaj več kot le tečnarjenje novinarja, ki je "odkril" dvorano pod Joštom javnosti?

Ko dobimo vedno znova in znova "sfrizirano" resnico, imamo vso pravico do ugibanja, ali je kdo morda kaj dobil za to, da dejstva ne morejo, ne smejo na dan? Ali ima kdo konkretno korist od tega kar se dogaja? Ali bodo res na koncu na vrsti kazenske ovadbe, sodišča in še protikorupcijska komisija, ne vemo.

Vemo pa, da nas ima nekdo za norca, če noče jasno odgovoriti ampak nam pošilja "polizdelke" s tekočega traku "likaric lika in dela našega župana". Jalovo je njihov upanje, da se bomo upehali. Kot se ne bodo tisti pod Joštom, ki so od Trme zvedeli, kaj se dogaja in zdaj svoje aktivnosti namenjajo svojim interesom. Trma jes komurkoli od njih prvič stopila (dokumentirano) v stik 15.3.2023, ko so oddali peticijo. Mi torej nismo opredeljeni za ali proti, smo pa proti zavajanju.

Kranjska politična oblast pa ob tem molči. Eni so ujeti v županov objem, drugi so oportunisti, tretji so brezbrižni. Trma ni nič od tega.

Miran Šubic, ki vedno vprašam - ni pa nujno, da dobim odgovore.....