Matjaž Rakovec: dogradil OŠ Janeza Puharja, zgradil vrtec Bitnje, zgradil telovadnico OŠ Stane Žagar, dodal nov del Glasbene šole, dodal nov prostor za dnevno varstvo...

Pišemo volilni program? Že mogoče: v zgodovino bo šel tudi z nakupom poštne stavbe, zagona za cono v Hrastju in še čem. Opala: še čem? Ko je odhajal Trilar je podpisoval stvari, ki so nas stale in nas stanejo preveč, da bi pozabili.

Leto 2021 je samo priprava na 2022. Ko vsaka oblast hoče biti všečna. In deli bonbončke. Mednje lahko štejemo "izmišljeni" filmski festival, ki je tipično oblastniško početje "za dobrobit kulture". Stane dobesedno nič proti preplačani telovadnici ipd.

Vendar pa je treba biti na preži, kdo komu kaj plača. Zakaj to vem? Ker sem bil že plačan iz občinske blagajne. Malo, preveč, ravno prav? Prepuščam drugim. Toda: pogodba je bila jasna in storjeno je jasno zabeleženo. Zato grem mirno spat.

Ko pa se zbudim, se spomnim na župana katerega politika me je pri mojem delodajalcu spravila na raven cenzuriranca v najslabšem smislu besede. In se zgrozim, da bi taki še kdaj vladali Kranju. Seveda: to pa ni noben razlog, da ne bi vsi mi tudi tej oblasti gledali pod prste. Kajti s prsti se prime pero, nastane podpis in nato še žig in ...adijo naš denar!?