Namesto, da bi zdaj Slovenke in Slovence znali pripeljati k nam, da bi jim ponudili našo "nedeljsko južno" s spanjem, obiskom kanjona Kokre, Prešernovega gaja, rovov in tako pomagali ponudnikom prenočitev + gostincem, se ukvarjamo s tem, kdaj bo nesposobno vodstvo iz proračuna plačanega zavoda - preteklost!

Kaj so delali v času virusa? Bili doma, nič narobe. Je kdo pomislil, da bo treba potem kaj storiti za promocijo mesta, za naš turizem (pa čeprav nismo Bled ipd.). Bi bil greh, če bi skupaj sedli gorenjski župani starih mest in naredili skupaj program Škofje Loke in Radovljice in Kranja, na primer? Kjer bi ljudje pustili vavčerje in še kaj zapravili za kosilo ali večerjo? Je dal tako pobudo kdo iz tako opevanega zavoda kjer ne manjka študij in analiz, manjka pa vsakodnevnega učinka vsakodnevnega dela!?

Tragično je, da brezposelni ljudje trosimo ideje, ki so povsem izvedljive - dobro plačani uradniki (kar vsi zaposleni v zavodih v bistvu so) pa so sveto prepričani, da se nič ne da narediti! Žalostno zgled spletna stran, ki se je virus ni dotaknil in je taka kot pred njim ali med njim ali...Ljudje bodo kar drli k nam, kajne gospod Štefe?

Nič ne bodo drli, ker jih ne znamo privabiti. Vavčerje lahko zapravijo le tam kjer spijo, če pa bi postelje povezali z gostinstvom, bi vsi imeli več, kajne? Torej: plačam vavčer za 200 evrov, prespim in dobro jem, si kaj ogledam in si zapomnim Kranj kot lepo mesto kjer so doma prijazni ljudje!

Ne pametujem na pamet. Take stvari so izvedljive. A ne z vsakomur in ne povsod.