Videla žaba, da konja kujejo pa je še sama dvignila nogo! Uvod je malo ljudski, pregovorni odziv na to, da smo se v soboto res nasmejali ob kongresu nove stranke gospe, ki tako rada kam sinova na službeno pot pelje pa še malo popapcajo in sploh...Da o njeni raziskovalni vnemi ne pišemo, ker jo je dobro zaračunala.

Ko smo poslušali "delegate" iz "kranjske sobe", smo se nasmejali do solz. Angleški zaključek hvalospeva novi strančici nas je ganil kot nagovor gospe političarke, ki je hotela biti evropska komisarka...Pa se ne delamo norca iz drugih, stvari so postale resne.

Kaj bo, ko se bo in če se bo Trma pojavila na volitvah kot - lista trmastih? Kaj bo, ko bo kdo od Trmatorjev nastavil svoj jaz za dobrobit Kranja? Kako bomo mi pristavili lonček k vsemu temu kar se imenuje - politika!? Koliko tistih, ki nam sledijo na Trmi nam bo sledilo, ko bomo začeli popravljati kar je narobe okoli nas in bomo zasedli v mestnem svetu - vsaj - pol ducata svetniških stolov!? Da ne zmoremo? Da ne znamo? Da nam tega ni treba? Da je nesmiselno? Da nam ljudje ne verjamejo že na Trmi, kako nam bodo v politiki!?

Bomo videli. Eden od Trmatorjev trosi naslednjo šalo: če so Kranj lahko do zdaj vodili prodajalaci pleha, zakaj ga ne bi mogel - na primer - novinar? Nekaj prednosti imamo in jih lahko pokažemo in dokažemo - četudi v angleščini!

Nas bo 2022 trmastih toliko, da trmo pokažemo tam kjer je treba? Čas hitro teče...