Franc Hvasti ne more biti častni občan, ker je kolesarski klub zanj zamudil s kandidaturo. Če mislite, da o tem kaj piše v javnem gradivu za javno sejo mestnega sveta, se motite. Pač pa je v slogu Lakija iz Maratoncev...."malo nervozan" (malo živčen) mestni svetnik Igor Velov. Ki se je podpisal pod gradivo kjer piše, da je komisiija "obravnavala predloge" in nič ni dodano, da Hvastijevega pač ni, ker je (bil) prepozen. In to šlamparijo seveda mestni svetnik obesi - Trmi. Ni problem: zmoremo nesti tudi to...

Težje pa bo župan na uradni otvoritvi nekoč pogledal Josipa Iličića, trenutno v svetu (pa čeprav je samo fuzbal in Jojo za mnoge v Kranju le "čefur"....) DALEČ NAJBOLJ ZNANEGA KRANJČANA! Ki je podaril Kranju otroško igrišče v sodelovanju z njegovim mestom, občino. Tam pred blokom je zraslo kjer je prej fantič nabijal žogo....danes jo v Ligi prvakov.

Velov in famozna komisija se je odločila, da bo dala prednost trenerju, ki otroke nogometaše gre iskat v šolo ali vrtec in jim pomaga pri oblačenju in sploh...Paradoks in norost: dati na tehtnico dva povsem neprimerljiva kandidata!? Za povrh je (prosto po Velovu, ker to nikjer ne piše v gradivu za mestni svet) komisija odločila, da bo popularni Jojo pač dobil neko drugo, bolj primerno priznanje? Kdaj? Kje? Kako? Kdo mu ga bo dal? Kdo bo to odločil? Velov?

Bila je priložnost, da Jojo dobi plaketo Kranja. Ne vemo, če si jo je zaslužil, tu je presoja na komisiji, ki pa je nekoga drugega (ta ni bil predlagan za plaketo ampak za Listino o priznanju) "uvrstila" med nagrajene, Jojo pa bo malo počakal in dobil "bolj primerno" nagrado...Tukaj pa Kranj in Kranjčani in Kranjčanke zardimo: nekdo iz politike je ocenil, da njegova gesta ni dovolj za plaketo. Morda zato, ker ne oblači otrok, ko gre ponje pred treningom? Ali pa je odločilo to, da je "izumljeni prejemnik" pač dobil prednost, ker dela v klubu kjer je Velov najmanj podpornik, če ne še kaj več?

Prosimo župana Kranja, da ne daje "rezervne nagrade" Jojotu, ker je slednji ne potrebuje in sem prepričan, da bi mu bilo silno neprijetno, če bi mu povedali, da plakete zanj ni, ker je neka komisija tako ocenila. Humanost, ki jo je pokazal, je nagrada.