Ste v zadnjem času prebrali, da Slovenija obrača smer? Da gremo nasproti višegrajski skupini in nismo več tako zavzeti za francosko-nemški vlak? Da v Evropi nismo več pristaši jerdrnih držav....ipd. itd. ?

Seveda ste. Pa v trgovini ni bilo nič dražje in nič ceneje. In cesta je imela še vedno leve in desne ovinke. In v liter je šel liter, nič več. Kaj nas torej briga vse to politikantstvo, ta visoka politika, diplomacija? Ne, ni ravno tako: ko moj nekdanji sosed in mestni in državni politik javno "čivkne", da bi morali slediti neki poljski odločitvi, se naježim: KAJ PA NAŠA PAMET, KAJ PA MI, KAJ PA NAŠE ODLOČITVE? MI NEKE MEDNARODNE KONVENCIJE NISMO SPREJELI, KER JO JE POLJSKA - ZDAJ PA JO POLJSKA ŽELI ZAVREČI ... PA JO BOMO ŠE MI? ALI PA BI JO LE BRANKO GRIMS, KRANJČAN, MOJ NEKDANJI SKORAJ SOSED?

Da bi nam srečo pripeljal francosko nemški vlak, dvomim. Da bi višegrajci bili izvor sreče za nas, Slovenke in Slovence, dvomim še bolj. Ne dvomim pa, da nam ni treba biti vrtavka kjer so napisani ukazi. Vsaj ne takrat, ko naj bi neke naše državne "z zdravo pametjo sprejete" odločitve morda spreminjali, ker jih bodo tam nekje na Vzhodu ... ali Zahodu.

Tu pa je Branko Grims nakazal (ne prvič) značaj in vlogo slovenske politike in politikov: čivkati nekaj brez premisleka, brez razumevanja družbe in države kjer si plačan od ljudstva, da zastopaš ljudstvo je klavrna popotnica dejstvu, da bomo ravnokar praznovali 30 let naše države!? Nam res katerikoli tujec na katerikoli način svoje razmišljanje in ravnanje podtakne skzi čivke Branka Grimsa in še koga, ki tako ravna?

Na eni strani so on in njegovi polni slovenstva in zaslug, da smo vzpostavili državo lastne pameti - na drugi strani pa bi nas (za dnevne ali kake druge politične potrebe) radi prepričali, da smo se ob sprejemu neke konvencije zmotili in na morajo na to opomniti naši slovanski bratje!? Ne hvala.