Boštjan Trilar je po odhodu z občine in z županskega stolčka večkrat opozoril nase. Bodisi s potovanji po svetu, bodisi z menjavo služb, bodisi s političnim delom v mestnem svetu, bodisi z "okostnjaki iz omar" kot rečemo zadevam, ki presenetijo naslednike kogarkoli....Zdaj nas je presenetil še z diplomo iz - volitev!? Zase sicer neprestano trdi (javno), da ima bogate izkušnje iz gospodarstva, da je poslovni svet njegov izziv - toda diplomsko delo ima za vsebino politiko! Zakaj pa ne?

Kot politik in župan je poslovno (Mestna občina Kranj - Fakulteta za organizacijske vede FOV) sodeloval z mentorjema diplomskih nalog svoje žene in svoje. Se zgodi, svet je majhen, Slovenija še bolj...Del diplomske naloge je prispevalo podjetje, ki je z MO Kranj sodelovalo tako rekoč silovito v letu 2018, ko se je župan že poslavljal, ker je najavil že leto prej, da ne bo več kandidiral. Se zgodi, svet je majhen, Slovenija še bolj.

So pa naključja vedno razlog za premislek: je bilo potrebno vodilnemu paru FOV služiti z občino (del sredstev za opravljeno je namreč zanesljivo šel za zaslužek avtorjev) in potem še opraviti akademsko delo z "županskim parom"? Prepuščamo njima. In ali ne bi bilo naročilo kakemu drugemu podjetju za potrebe diplomske naloge bolj higiensko od sodelovanja s tistimi, ki si jim prej plačeval kot župan!? Prepuščamo razmisleku.

Županski par je pospešek pri diplomah dobil med ali neposredno po županovanju Boštjana Trilarja. Nič narobe, vsak sam sebi odreja tempo pridobivanja izobrazbe. Se pa pri tem spomnimo vseh mogočih doktorjev in magistrov FOV iz našega okolja, ki so s temi nazivi sprožali prej (po)smeh kot pa občudovanje. Ugled človekove izobrazbe se meri tudi po tem, po kakšni poti jo je pridobil....