Športni direktor Triglava je v nemoči luzerske izgube prve lige "udaril" po Kranju: podpore, da nimajo!? Na isti dan so davkoplačevalci pravnomočno omogočili razsvetljavo na igrišču kar si lahko kot zaslugo pripiše oblast, ki obenem grenko stiska zobe: luči bodo svetile v drugi ligi...Katastrofa! In ob tem si najbolj odgovoren za to polomijo lasti pravico kazanja s prstom na tiste, ki niso podpirali in ne podpirajo njegovih čistk v klubu, njegove samopašnosti in samovšečnosti. Pa to so značajske lastnosti: številke potopijo odgovorne mnogo bolj od nekih novinarskih zapisov.

V Kranju smo doživeli mrk košarke, zdaj se pobira in bo mesto zopet imelo prvoligaša. Ko je mrknil paradni vaterpolo, je bilo še huje: s prestola do dna in nazaj je mučna, dolga pot. Plavanje, atletika sta bila nekoč paradna konja športnega mesta, danes smo oddaljeni od stare slave. Ob tem pa seveda nikdar ne bi prezrli športnega plezanja, karateja kjer imamo lahko udeleženki olimpijskih iger. Ne pozabljamo na kolesarstvo kjer sicer najboljši pritiskajo pedala za tujce. In še bi lahko naštevali klube in športnike, ki Kranj v tem smislu držijo pokonci.

Pa se ti najde potem neka skupina ljudi, ki odpelje nogomet v drugo ligo: gre za šport z največ športniki v Kranju (posebej otrok je še vedno veliko)! Gre za šport z največ rekreativci v klubih v Kranju. Gre za šport, ki vrti največ denarja (žal ima največji dolg) v Kranju. Gre za šport, ki je pravkar dobil (z atleti skupaj) največji vložek v šport v Kranju! Gre za šport, ki je najbolj priljubljen v svetu, v Evropi, v Sloveniji - dokazano. In v Kranju tudi!? Zdaj bi tisti, ki so lepo živeli od tega "uspeha" kazali na druge!? Se skrili pred odgovornostjo v mišje luknje? Morda celo lastninili klub kolikor ga še niso?

Trma in spodaj podpisani smo imeli prav. Pokazali smo pravočasno odgovornim, da nekaj ni v redu. Kazen je prišla. Bo prinesla novi Triglav? Ne vemo. Ne gre več za dva, tri posameznike pri koritu - gre za mesto, za klub, za športno tradicijo. Tudi če ne marate nogometa: gre za nas.