Lepega dne si je kranjska politika izmislila filmski festival, ki jih naša dežela premore v izobilju - tudi na Bledu pa v Kranjski Gori pa v Domžalah, če naštejemo samo najbližje. Trideset jurjev je to stalo na začetku, a ni bil problem, ker je bil pobudnik tudi odstreljeni šef občinskih uradnikov...

Filmi na Vovkovem vrtu pa naj bi bili pomemben del poletnega "filmskega mesta", ki je Sloveniji in svetu dalo režiserje Štiglica, Hladnika, Okorna, Šprajca, Cigliča.....(precej jih je). Ko prideš s svojim stolom gledat film v mestno jedro, ti poči film, ker je na stolu (svojem in našem) še direktor zavoda, ki nas stane dober milijon letno. Zakaj? Zato, ker filma ni, pojasnila tudi ne, opravičila tudi ne. Pomislite: Klemen Malovrh kot direktor ni sposoben s kredo na tabli na Vovkovem vrtu napisati, da predstava odpade in zakaj...Kaj več od njega ne pričakujemo.

To je šlamparija šlamparij in nateg občanov, ki skozi mesto hitijo z ležalniki, da bi videli umetniško priznan film in jih pričaka - nič, nula, ničesar....To je verjetno tisti inovativni dogodek, ki ga v svoji hvalnici "svojemu" direktorju omenja naš župan. Na zavodu je zaposlenih ducat ljudi. Ni pa enega, ki bi poskrbel pravočasno in temeljito, da bi najavljani, javno objavljani in sploh pomemben dogodek dobil ustrezno pojasnilo glede odpovedi. Naš vir pravi, da ima ta šlamparija seveda tudi ozadje v tem, da je nekdo "pozabil" urediti formalnosti za prikazovanje filma. Kdo? Ja isti direktor istega zavoda, ker za svojo plačo mora poskrbeti, da ne bo nategancij te vrste.

Mi smo - kot vedno - poslali vprašanja Klemenu Malovrhu. Kot običajno jih je ignoriral, ker nam zopet ni zmogel odgovoriti, če bo in kdaj bo odgovoril. Res je: ima sedem dni časa, da pojasni to dokazilo svoje nesposobnosti in - nespodobnosti. Za javne objave ipd. gre letno tisoče in tisoče evrov našega denarja. Pa ves zavod z direktorjem vred ne zmore opravičila in pojasnila ob odpadli predstavi !?

Klemen Malovrh je nasledil odstopljenega direktorja, ki ga je izbral prejšnji župan. Dokazano je naredil že toliko šlamparij (da ne zapišem kaj hujšega), da bi moral zdavnaj kdo o njem kaj odločiti. A kaj, ko je njegov angel varuh župan sam....Če je to pojasnilo za četrtkov nateg občank in občanov, potem sta oba "v svojem filmu". Kakšen bo konec? Srečen ali tragičen bodo prej ali slej odločili tisti, ki svoje stole nosijo na odpadle predstave....

Miran Šubic, ki ni bil na Vovkovem vrtu v četrtek.....