Nesposobnost kranjske oblasti uresničiti najbolj pomemben projekt vladavine "najslabšega župana mestnih občin Slovenije" je klofuta vsem starejšim. Teh pa je vse več. Na posteljo v domu jih čaka stotine. Dom je "srce" kampanj, obljub ipd. stranke SD in župana SD Matjaža Rakovca. Je tudi zaradi tega župan? Izvoljen je legalno in legitimno - a od tistega trenutka naprej je odgovoren. Najhuje pri tej polomiji vseh polomij pa je, da do zdaj ni zmogel vsem nam povedati nič. Z občine nas obveščajo o potovanjih v Grčijo in na Japonsko in v ZDA in kdovekam, nič pa nam ne povedo o najbolj pomembni gradnji v Kranju. Ki je v tem trenutku zaradi šlamparije mestne uprave in s tem župana odmaknjena za najmanj leto. Obljublja pa jo ista oblast šest let....

Starejši smo tisti, ki nas je vse več. Zato so čakalne dobe dolge, predolge. Če pomislimo, da bo pridobivanje gradbenega dovoljenja trajalo mesece in mesece, potem se lahko zgrozimo. Ker je potem na vrsti izbor izvajalca in...Bo takrat že predvolilni čas, nesporno. Postopki pri nas ob normalnem teku trajajo do onemogolosti.

Tudi dvomov o odgovornem za vse ni. Kajti UE jasno zapiše, da je "dovoljenje padlo" zaradi "neizkazane pravice graditi na določenih zemljiščih" kar je kiks kot ga Kranj ne pomni od osamosvojitve. Projekt s katerim se je župan trkal po prsih, je zavozil. Ker je bil namesto v pisarni v Fukoiu? Ne gre posploševati, a krhanje mestne uprave je povsem na dlani. Kaj dela njen šef, ki je bil še včeraj novinar in kaj dela nova odgovorna za prostor, je dejansko nepomembno. Ker je zgodovina prizadevanj za nov dom upokojencev znana: v njej sta udeležena tudi tisti, ki nam ponuja za dva milijona pametno kartico in tista, ki zdaj odhaja in še mnogi.

Izdaja strejših je nesporna: plačujemo župana in vso oblast, plačujemo uradnike in uradnice - rezultat pa je laž, skrivanje, sprenevedanje o tem, kako so ga polomili ? Bogataj in Trilar kot župana, ki sta bila "naravni nesreči" sta dobila konkurenco. Poziv k priznanju odgovornosti je na mestu, a mi smo samo izobčeni medij. Vam je jasno, zakaj delajo vse, da ne bi več mogli delovati, poročati?

Ponosen sem, da sem odkril to packarijo. A sem star(ejši) človek, ki ga je oblast mojega mesta izdala. In takih nas je veliko.

Miran Šubic, upokojenec pri 66 letih, ki imam vse manj upanja na nov dom in nič upanja, da ta oblast karkoli zmore....