Ko se menjajo župani, se menjajo projekti. Nič narobe, če nas ne bi študije ipd. tudi precej stale. Kot nas je reklamna kampanja bivšega župana za postajo: zavzemal se je za trajno mobilnost in čim manj prometa, potem pa gradil parkirišča ob cesti na Jošta in hotel desetine milijonov za postajo ob dveh šolah, dveh zdravstvenih ustanovah..Bila je norost, a so jo mirno podpirali občini strokovnjaki (po komandi...) in tudi mestni svet!

Zdaj imamo novega župana in nov projekt. Zanesljivo se tudi zanj najde kritika. Ampak: iz naših žepov ne bodo šli milijoni za partnerstvo, ki tako zelo boli mestno blagajno (vsak mesec 30 000 evrov plačamo) že v primeru Trilarjeve telovadnice v Stražišču! Avtobusno postajo bi gradili na podoben način - ampak saj bomo Severna vrata tudi!? Kje je razlika? Davkoplačevalci bodo pozorni, ko bodo mestni svetniki in svetnice dvigali roke: koliko nas bo to stalo!?

Problema postaje pa rešili nismo, ko smo k sreči (in na veselje občanov tistega konca) avtobuse pregnali s te nemogoče lokacije. Prej ali slej jo bo Kranj dobil - ampak ne tam kjer je motnja prej kot olajšava in pridobitev.

Ne prisegamo na odločitve nobenega župana. Hvalisavo megalomanstvo pa je v Kranju že dobilo lekcije pri telovadnici OŠ Stane Žagar in še kje. Prazne besede in naš denar ter strokovnjaki, ki požegnajo vse, kar se jim ukaže = draga šola. Za vsako občino. Upajmo, da se ob nesrečni postaji še učimo in smo se že česa naučili.