Ko bo treba dvigniti roke ali pritisniti tipke, bodo o prostorskih spremembah odločali svetniki in svetnice. Tudi Andreja Kert (Svoboda) s Primskovega. V njenem delu Kranja naj bi "padla kmetija". Odločitev še ni, a kdor se opeče, na hladno piha. Gospa Kertova mimogrede plačuje drugo mestno svetnico kot tajnico njene KS po "obvodu"....Tako to gre: roka roko umije, obe pa obraz.

Zoran Stevanović je bil javni pobudnik, da bi se s Šmarjetne po "zajli" ljudje spuščali v Kranj. Kot bolj ali manj fizični delavec je adrenalinske parke postavljal po svetu, bo že vedel. No, zdaj je zgodba politično gledano bolj preprosta: on ima 5 /pet/ rok v mestnem svetu. Roke gor gredo, če bo "zajla" (zipline)?! Ne vemo, če bo tako a korenjaški gromovnik je kot pudeljček gledano politično in nenačelno koalicijsko. In vsi so na prodaj, kajne?

Kako bo kmetom prisluhnil Primskovljan Branko Grims (SDS). Malo naprej od cerkve kjer je kot otrok hodil k šmarnicam, gre kmetija. Na račun "razbremenitve" prometa, jasno. Šest rok ima Branko za to, da podpre ali zavrne. In karkoli se bo zgodilo, ima svojo ceno.

Stranka Svoboda naj bi bila tista, ki naj bi prinesla "drugačno politiko". Za urejanje posledic ujm po Sloveniji je odgovoren Kranjčan Boštjan Šefic, ki je vodilni stranki prišel še kako prav. A ti šment: on je javno proti določenim posegom v prostor v Kranju kjer gre zopet - jasno - tudi za kmečko zemljo. Kako se bodo pa to zmenili, še ne vemo.

Skupen imenovalec pa je - risanje rešitev. Sanjski posel. Ko politika ugotovi, da je ogenj v strehi, železnica ne gre več čez Orehek ampak drugje, ker je to "najbolj strokovno". Kranjska politika pa za zdaj bolj ali manj molči. Stranke se ne izrekajo o ničemer, ker trgovina poteka? Res? Bodo trgovali za kmetijo na Primskovem, ki ni njihova?

Ponosen sem, da sem objavil tako načrtovan masaker gozda pod Joštom kot "projekt mestne oblasti" kot sporno traso železnice čez Orehek kot "projekt državne oblasti". Oba sta padla, eden dokončno, drugi je spremenjen po volji ljudi.

In zdaj bo prej ali slej 33 svetnic in svetnikov odločalo (če posplošim) ali Zoki dobi zajlo, ali Tonetu gre kmetija? Slutim, kako se bodo odločili ampak ne napovedujem.

Miran Šubic, del življenja tudi živel tudi na Primskovem in ostal vsaj malo ponosen Primskovljan.

PS

Veste, kako je dobilo Primskovo ime? Ni uradno, a takole gre: tam so od nekdaj bili doma korenjaški fantje, ki so se radi pretepali. Zato se je slišalo "prim kou", ko je bilo vroče....in je prav prišel. Kol, seveda. Bi tudi danes?